Verdugo Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Czy da się nagrać dźwięk z głośnika w taki sposób, aby był maksymalnie podobny do orginału, czyli do dźwięku pierwotnie wypuszczanego przez głośnik? Jeśli tak to co dokładnie jest potrzebne do takiej operacji? Chodzi mi o nagranie muzyki z mocnym basem, a ów bas libi się niszczyć w oczach mikrofonów, lub ja się po prostu nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 4 marca 2023 Udostępnij Napisano 4 marca 2023 Nie jestem specjalistą to się wypowiem : Na pweno się da, ale cena takiego mikrofonu leży poza zasięgiem amatora. Do tego dochodzi konsola z wielośladem... Łatwiej Ci będzie equalizerem audio skorygować muzę z płyty, zakładając ze muza ta jest na CD. A jeśli chcesz nagrywać muzę amatorsko/garażowo to niestety koszty powalają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 4 marca 2023 Udostępnij Napisano 4 marca 2023 Najłatwiej i najszybciej rejestratorem Tascam DR05 lub podobnym. Przy czym na 100% to nie będzie idealne odwzorowanie dźwięku z kolumn. Jednak jakość nagrania powinna być taka, że da się już tego posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts