Miisiiu91 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Witam aktualnie posiadam wzmacniacz yamaha a-s501 ale wydaje mi się za słaba do tych kolumn myśle ze sa wzmacniacze lepsze do grania z kolumnami klipach. Myślałem o wzmacniaczu ponad 100w na kanał żeby miał wyjście na sub dosyć dobrego dac-a. Macie jakieś propozycje ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Cieplobrzmiace sprzęty będą dobre, ja osobiście lubię Denona, np Denon PMA 900 hne albo np magnat ma900 to moje typy . Można też tanszy model Magnata mr780 albo amplituner Denon dra800 ale Tego Denona Ci tu pewnie ludzie będą odradzać. Ale ogólnie uważam, że połączenie Yamahy a-s501 z klipschem to dość specyficzne połączenie i trzeba je lubić bo i klipsch i Yamaha są dość jasne w brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Nie wiemy jaki budżet ale dorzuć do listy Onkyo np 8250/8270. Dobrze się zgrywa z Klipschami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 nie dość że za słaby to jeszcze dzwiekowo źle dobrany. Magnaty, Vincenty, Atolle, Jaki budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miisiiu91 Napisano 2 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: nie dość że za słaby to jeszcze dzwiekowo źle dobrany. Magnaty, Vincenty, Atolle, Jaki budżet? 4-5tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Cześć, chęć posiadania wyjścia na suba oraz wbudowanego DACa trochę utrudnia nam wybór. Możesz przemyśleć Audiolaba 6000A oraz wersję Play, która obsługuje streamingi. Takie połączenie może się spodobać, chociaż ja osobiście szedłbym w tę samą stronę, co Piotr. Rozważyłbym wybór Atolla IN80 Signature, Vincenta SV-500. Do tego DAC pokroju Toppinga E30, który posiada komplet wejść. W razie czego zapraszamy do nas na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcc64@wp.pl Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Tego audiolaba sobie odpuść - za słabiutki jest, a do tego wersja play do sieci się nadaje co już było wałkowane na forum. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miisiiu91 Napisano 2 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2023 4 minuty temu, mcc64@wp.pl napisał: Tego audiolaba sobie odpuść - za słabiutki jest, a do tego wersja play do sieci się nadaje co już było wałkowane na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miisiiu91 Napisano 2 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2023 magnat ma900 + klipsch RP-280f wtedy bez suba chyba ze ma ktoś wzmacniacz o takiej mocy jak magnat podobnym brzmieniu tylko z wyjsciem na suba :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 21 godzin temu, Miisiiu91 napisał: 4-5tys No to dostaniesz powyższe. Polecam sprawdzic. 18 godzin temu, mcc64@wp.pl napisał: Tego audiolaba sobie odpuść - za słabiutki jest, a do tego wersja play do sieci się nadaje co już było wałkowane na forum. Zgadzam się. No i obsługa sieci mizerna. 14 godzin temu, Miisiiu91 napisał: magnat ma900 + klipsch RP-280f wtedy bez suba chyba ze ma ktoś wzmacniacz o takiej mocy jak magnat podobnym brzmieniu tylko z wyjsciem na suba :)? RP 280F do dostania jeszcze nowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miisiiu91 Napisano 3 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: No to dostaniesz powyższe. Polecam sprawdzic. Zgadzam się. No i obsługa sieci mizerna. RP 280F do dostania jeszcze nowe? https://audioplaza.pl/products/23751-klipsch-reference-premiere-rp-280f-kolumny-podlogowe-salon-poznan?source=ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=fc631e80-caa1-11bd-ffb5-b7a5c868621d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 20 godzin temu, mcc64@wp.pl napisał: a do tego wersja play do sieci się nadaje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcc64@wp.pl Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 4 godziny temu, kn1234 napisał: ? zapomniałeś o pytaniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 Dnia 3.03.2023 o 08:51, Miisiiu91 napisał: https://audioplaza.pl/products/23751-klipsch-reference-premiere-rp-280f-kolumny-podlogowe-salon-poznan?source=ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=fc631e80-caa1-11bd-ffb5-b7a5c868621d 2 600 za sztukę? To przynajmniej o 600 zł za sztukę za drogo, chociaż kolu ny wg mnie bardzo fajne. Jedna sprawa posłuchaj je z magnatem nim podejmiesz decyzję, ja byłem mocno nastawiony na ten zestaw ale po odsłuchu zrezygnowałem, dla mnie zabardzo utęmperowal górę Klipscha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Zdrożały bo ktoś je ma jeszcze. Cena nowych RP 8000 II jest przeciez niepoważna. Stad i te poprzednie będa drożeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts