Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Przekornie, przyznaję.

Bardzo proszę o obserwacje, jak to jest z CD z tego studia.

Mam wszystkie/prawie wydawnictwa z malutkiego studia z pod Utrechtu/TRPTK.

Dla mnie to jakość nad jakościami. Pod względem wglądu w nagranie, DR, zastanego pogłosu i iczywiscie repertuaru.

Chciałbym, mimo iż głównie słucham z plików, pewien czas poświęcić  na odsłuchy CD i rozważam złożenia zamówienia w Chesky.

Napisano
1 godzinę temu, AudioTube napisał:

Bardzo proszę o obserwacje, jak to jest z CD z tego studia.

Miałem kilka płyt z tej wytwórni i pamiętam, że te starsze - z przełomu lat 80-tych i 90-tych - były dość jasno nagrane, dla mnie za jasno. Szczegółowość faktycznie imponująca. :)

Napisano

Dziękuję, mogę na Ciebie Rafał liczyć.

Jak „znosisz” brzmienie skrzypiec? Artysta, solo, może być w kombinacji z piano.
Minimum pół godzinki, w trojkącie 2.5 metra i poziomach spl 83-85 dB?/komórka.

Potrzebuję tego i zachowam dla siebie😊

Napisano

@AudioTube Już trzeci tydzień czekam na powrót mojego transportu CD z naprawy. Nie mam streamera, więc stare DVD służy mi chwilowo za transport i daka jednocześnie (ma tylko analogowe wyjście audio). Więc przykro mi, ale niczego nie sprawdzę. Słucham samych najgorzej zrealizowanych płyt w swojej kolekcji, bo kiedy, jak nie teraz? I tak wszystko brzmi chwilowo strasznie. Wyobrażam sobie, że jestem na wyjeździe wakacyjnym. :)

Pozdrawiam :)