Parabol Napisano 16 marca 2023 Napisano 16 marca 2023 Kupiłem amplituner bez mikrofonu klibracyjnego, gdyż myślałem, że łatwo dokupić ale okazuje się, że sprawa nie jest taka prosta. O ile dobrze znalazłem, to potrzebuję coś takiego: Natomiast udało mi się znaleźć taki. Wydaje mi się, że on jest do starszych modeli, np. VSX-917 i chyba w 2015 roku była właśnie zmiana i mój model ma już taki jak wyżej. Zastanawiam się, czy kupić ten starszy, czy jednak czekać i szukać tego nowszego. Odpisz, cytując
fluid81 Napisano 16 marca 2023 Napisano 16 marca 2023 Ja na Twoim miejscu oba bym sobie odpuścił! Zdecydowanie lepszym mikrofonem będzie mikrofon Audyssey od Marantza/Denona. Odpisz, cytując
Parabol Napisano 16 marca 2023 Autor Napisano 16 marca 2023 A to ciekawe, bo ten można łątwiej dostać. Myślałem, że lepszy będzie oryginalny ale w takim razie kupię Audyssey. Odpisz, cytując
fluid81 Napisano 16 marca 2023 Napisano 16 marca 2023 Powiem tak : chwilę po tym jak kupiłem amplituner, padł mi mikrofon ,który był w zestawie . W ramach gwarancji dostałem nowy mikrofon , ku mojemu zaskoczeniu był to mikron Audyssey - ukłon z mojej strony dla salonu Kon-Sul w Łodzi . Pan Janusz wyjaśnił mi , że ten akurat model jest lepszym modelem od tego , który dostałem wraz z amplitunerem. Dodatkowo te same informacje dostałem w salonie Nautilus . Te mikrofony kalibracyjne zarówno Pioneera jak i Onkyo to porostu Lipa. Odpisz, cytując
Parabol Napisano 16 marca 2023 Autor Napisano 16 marca 2023 Ok, dzięki. W takim razie pożyczę od brata, który ma Denona i będzie bezkosztowo :). Odpisz, cytując
Recommended Posts