Qba26 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Witam tv lg oled , amp marantz sr 5015….mam problem z dźwiękiem . Tv połączony z amp przez hdmi arc. Dźwięk z kazdego innego sprzętu niz tv (ps5, Apple TV , nintendo )idzie przez amp na głośniki i nie ma problemu. Jesli uruchomię jakakolwiek aplikacje z poziomu tv to nie ma dźwięku przez amp musze przełączyć na dźwięk z tv . Podłączyłem dodatkowo kabel optyczny ale nadal zadna aplikacja włączana z tv nie daje dźwięku przez amp . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Przypisałeś w menu Amp HDMI pod TV ? Arc włączone w TV i Amp ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 To kwestia ustawienia wyjścia audio na LG. Zapewne także włączenie i przypisanie żrodłą na amplitunerze. Ale kwestia ustawień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Zrób twardy reset amplitunera , w 686 miałem jakieś 2 guziki na froncie , po resecie wszystko działało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Jak reset amp. nie pomoże to wrzuć fotkę jakie masz ustawienia w tv (dźwięk) itd. Mam model C1 wiec będą podobne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 No i jak ? Wrzucaj fotkę to kolega pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba26 Napisano 24 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Cześć, dzisiaj po pracy wrzucę foty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba26 Napisano 26 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Dnia 24.03.2023 o 09:15, Qba26 napisał: Cześć, dzisiaj po pracy wrzucę foty Ustawienia w ampli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 (edytowany) Masz wybrane te same wejścia dla DVD i TV ( w amplitunerze), Wybierz dla TV audio "---" przy HDMI. Ja mam tak ustawione i ARC działa bardzo dobrze. Instrukcja SR5015 https://manuals.marantz.com/SR5015/EU/pl/GFNFSYicezyjvb.php Edytowano 27 marca 2023 przez Iron 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Tak. a z kolei Dnia 23.03.2023 o 00:04, Qba26 napisał: Podłączyłem dodatkowo kabel optyczny ale nadal zadna aplikacja włączana z tv nie daje dźwięku przez amp . Optykiem nei idzie bo w TV nie ustawiłeś tego wyjścia tylko HDMI ARC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 (edytowany) Zrób jak kolega Iron pisze i dodatkowo spróbuj jeszcze w tv: wyjście dźwięku cyfrowego daj na Pass trought i włącz eArc. Poszukaj opcji Pass trought jak się mylę że tam jest bo pisze z pamięci i sprawdzę po pracy. Lg czasami się gryzł z urządzeniami zewnętrznymi jak nie miał włączonego eArc. Edytowano 27 marca 2023 przez Łukasz P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 No i jak teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts