Skocz do zawartości

Amplituner jako odbiornik telefonu - bluetooth, wi-fi

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Mam problem który chciałbym rozwiązać :)
1. Posiadam Marant NR1711 - wszystko ładnie działa, radio internetowe, spotify z telefonu, PC czy samego amplitunera
2. Do zabawy kupiłem sobie kontrole Hercules DJ Starlight aby pobawić się miksowaniem itp
3. Kontroler można podłączyć również bezpośrednio do telefonu i przy użyciu aplikacji np. Djay miksować utowry z telefonu również przy użyciu podłączonego kontrolera
4. Można połączyć telefon z głośnikiem bluetooth np. JBL Charge 5 - czyli idealnie na jakiegoś grilla itp

Natomiast mam teraz taki problem :)

5. Chciałbym podłączyć bezprzewodowo telefon (Iphone) do Marant NR1711 aby aplituner zadziałał jako odbiornik dźwięków z telefonów, czyli aby to zadziałało dokładnie tak jak takie głośniki bezprzewodowe jak  JBL Charge 5 ? Nie chodzi mi tutaj o puszczanie muzyki spotify, tylko dźwięku z aplikacji Djay - czyli po prostu całego dźwięku z telefonu.
- Ja wiem że że mogę podłączyć telefon do AVR przy użyciu kabla Mini Jack <-> Cinch, ale chodzi mi właśnie aby tego nie robić, tym bardziej że taki kabel musiał bym mieć z 4-5m dla zabawy kontrolerem - także podłączenie takim kablem zostawiam jako ostateczność.

Uwagi:
a) telefon mam już jakoś powiązany Marant NR1711 ale chyba przez Wi-Fi - tj. mogę puszczać muzykę z spotify czy zmieniać wszystkie ustawienia przy użyciu aplikacji (Marantz AVR Remote),
b) jeżeli nie da się  tego zrobić bezpośrednio funkcji Marant NR1711 to bardzo wdzięczny bym był za pomoc w znalezieniu jakiegoś odpowiedniego adaptera,
c) podsumowując, potrzebuje przepuścić cały dźwięk z telefonu do AVR, muzykę, rozmowy telefoniczne - czyli dokładnie jak działają gościnni bezprzewodowe typu JBL Charge

Z góry dziękuje za wszystkie sugestie :)

Napisano (edytowany)
17 minut temu, lolekdrugi napisał:

jeżeli amplituner nie ma wbudowanej funkcji bluetooth

w specyfikacji jest niby "Bluetooth oraz Wi-Fi z obsługą pasm 2.4GHz/5GHz: stabilność połączenia nawet w środowiskach miejskich o dużym natężeniu sieci bezprzewodowych" - ale nie wiem jak to skonfigurować :)

Ok, nie było tematu - na pilocie mam przycisk "Bluetooth" - ogólnie chyba wszystko ogarnięte :)

forehead-slap-slapping-forehead.gif

Edytowano przez mastek