Signum Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Witam. Moje obecne kolumny podłogowe Quadral Quintas niestety nie nadają się do małego pokoju 10m2 (brak basu i przestrzeni). Wobec tego rozglądam się za mniejszymi kolumnami podstawkowymi. Będą napędzane wzmacniaczem Nad C350. Zależy mi na: - mocnym, niskim basie - szczegółowość - dobre wysokie tony - ciepły dźwięk Budżet do około 1000zl, raczej używki. Na ten moment wytypowałem: - Canton SP206 (budżetowa opcja, da się je kupić za mniej niż 600zl ale nie wiem czy mają odpowiedniego kopa i niskie zejście) - Heco Aurora 300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Cześć. Czy możesz wrzucić jakieś zdjęcie bądź schemat pomieszczenia, w którym mają grać monitory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Signum Napisano 11 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Mistrzem Painta nie jestem, ale mniej więcej coś takiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Czy miałeś już w tym pokoju jakieś kolumny? Na czym mają one stać? Standy? Szafka? Czy jakieś ścienne uchwyty? Jeśli monitory mają być wciśnięte w rogi pomieszczenie, to ja tak dużych kolumn jak Heco 300 bym tam nie wciskał 🙂. Myślę, że coś takiego w zupełności powinno wystarczyć: https://audiopolis.pl/dali-spektor-1-kolumny-podstawkowe.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Signum Napisano 11 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 W tym momencie w zaznaczonych miejscach stoją wspomniane Quadrale. Kolumny podstawkowe chce postawić na standach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Aurora 300, ELAC B6.2, używane Tannoy M2 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts