PiotrZ Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Cześć, może ktoś rozkminiał sprawę. Do tej pory korzystałem ze Spotify Connect z CXNv2 i z apką Sonosa dla głośnika Symfonisk. Wszystko działało ok, a mianowicie z pali Spotify można było sterować muzyką. Wrzuciłem testowo Deezer Premium i działa przez aplikacje dedykowane dla głośnika czy streamera, a niestety Deezer Connect nie wykrywa mi kompletnie urządzeń podłączonych do mojej sieci lokalnej. Może ktoś coś wie jak to sparować. Apka deezera zainstalowana na iOS Będę wdzięczny za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Oooo nawet nie wiedziałem że jest coś takiego jak Deezer Connect! No i CXNv2 na pewno nie obsługuje aktualnie tej funkcji. Tylko z poziomu apki StreamMagic i być może po Chromecast. Możesz napisać na support kambridża i zapytać o to. Co do Sonosa to nie pomogę, ale podejrzewam że jest dokładnie ten sam problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 15 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Udało mi się otrzymać info z supportu deezer’a - do posłuchania trzeba użyć apki sonosa lub cambridga - szkoda, że nie działa to tak jak w Spotify. Deezer connect jest, ale za bardzo nie wiem jak go ogarnąć - jedynie można wyrzucić muzykę bluetoothem albo airplayem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Nie ogarniesz póki Cambridge nie zaimplementuje tego w swoim sofcie. Musisz do nich napisać żeby się dowiedzieć czy planują to u siebie wdrożyć. Tak było z Tidal Connect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Pozostaje na chwilę obecną korzystać z pali StreamMagic i nakładki na deezera. W sumie nie jest taka najgorsza i działa. Trzeba jedynie ogarnąć co i gdzie jest. Może kiedyś wrzucą upgrade Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts