Airborne82 Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Ze starej wieży Sony DHC-ZX50MD ( popsuła się ) zostały mi głośniki 8 Ohm ( z czasem pójdą do wymiany ) Wpadł mi do głowy zakup wzmacniacza by móc korzystać z tych głośników. Z czasem może dojdzie wymiana głośników. Chciałbym do tego podłączyć konsole ( PS4 Pro + PS3 ) + TV ( Panasonic tx32le8pa - by polepszyć jego audio ) Zestaw używany w większości do gier ( 50 % ), w filmach ( 30 % ) w muzyce już mniej ( 20 % ) gdyż do muzyki mam osobny zestaw przy PC. Gdybym jednak zechciał używać tego i do muzyki to musiałbym jakoś to rozplanować by dodatkowo mieć z czego ją odtwarzać ( konsole? ) Troszku czytałem temaciki i na oku mam albo amplituner stereo lub amplituner KD. W przypadku amplitunera stereo miałbym najlepszą jakość w muzyce, za to dużo kombinacji w przypadku podłączenia konsol. Przy amplitunerze KD, podłączenie konsol w zależności od wybranego modelu byłoby łatwiejsze. Na oku z KD mam kilka modeli HARMAN KARDON ( AVR-130, 132, 138 lub AVR-255 ) Ze stereo zaś YAMAHA PIANOCRAFT R-840. Jak to widzicie? I teraz tak, co warto w cenie do 600 zł z używanych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Cześć, wybieranie amplitunera KD nie ma tutaj większego sensu. Na spokojnie znajdziesz używane amplitunery stereo, które mają bogaty zakres wejść. Najlepiej i tak byłoby podpiąć wszystko do TV, a z niego optykiem do wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airborne82 Napisano 17 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 4 godziny temu, Q21 napisał: Na spokojnie znajdziesz używane amplitunery stereo, które mają bogaty zakres wejść. Niestety nie widziałem takich. 4 godziny temu, Q21 napisał: Najlepiej i tak byłoby podpiąć wszystko do TV, a z niego optykiem do wzmacniacza. Mój TV nie ma optyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 59 minut temu, Airborne82 napisał: Niestety nie widziałem takich. Mój TV nie ma optyka. Faktycznie, ale ma wyjście analogowe — możesz skorzystać również z niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airborne82 Napisano 17 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 (edytowany) 17 minut temu, Q21 napisał: Faktycznie, ale ma wyjście analogowe — możesz skorzystać również z niego. To prędzej. Mimo wszystko lepiej by mi to było podłączyć z konsoli bezpośrednio do ampli. Stąd wybór ampli KD, bo i takie wymagania. Stereo by mi sie bardziej przydało gdybym w przeważającej części potrzebował tego do muzyki. Zresztą niektóre amplitunery KD też w miare dobrze sobie radzą w stereo. Edytowano 17 kwietnia 2023 przez Airborne82 Literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airborne82 Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Mam na oku: Harman Kardon AVR 255 Harman Kardon AVR 155 Denon AVR-1611 Yamaha RX-V467 Jeden z nich chcę zakupić. Który wybrać?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 255 ale pisałeś też o tym w innym wątku. Staraj się w jednym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts