Shelter Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 (edytowany) Witam, jestem zarówno nowy jak tutaj jak i w temacie audio także proszę za wyrozumiałość i dziękuje za każda odpowiedź. Otóż sprawa wygląda następująco, Posiadam dwie kolumny podłogowe Tonsil Vogayer 350 w stereo podpiętego pod Technicsa SA-AX730, i fakt jest taki że chciałbym się przesiąść na nieco nowszy model amplitunera. Który idealnie spasuje moje kolumny, chciałbym też dodać iż będę chciał dokupić do tych kolumn, 4 głośniki podstawkowe oraz głośnik centralny. Pokój odsłuchowy to 20m² 90% Korzystam ze Spotify i Youtube także muzyka w większości natomiast pozostałe 10% oglądam filmy Myślałem nad amplitunerami podanymi poniżej: - Yamaha RX-V683 - ONKYO TX-NR696 - DENON AVR-X2800H Edytowano 17 kwietnia 2023 przez Shelter Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Cześć, jeśli filmy to tylko 10% to przemyślałbym zmianę obecnego systemu na po prostu lepsze stereo. Da Ci to znacznie większy zysk w muzyce, a i w filmach będzie lepiej. Do 7.1 każda z opcji wspomnianych przez Ciebie będzie dobra, ale nie wiem, czy uratuje te Tonsile. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shelter Napisano 17 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 48 minut temu, Q21 napisał: Cześć, jeśli filmy to tylko 10% to przemyślałbym zmianę obecnego systemu na po prostu lepsze stereo. Da Ci to znacznie większy zysk w muzyce, a i w filmach będzie lepiej. Do 7.1 każda z opcji wspomnianych przez Ciebie będzie dobra, ale nie wiem, czy uratuje te Tonsile. Dziękuje za odpowiedź. A mogę wiedzieć nie tak jest z tymi tonsilami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 Chcesz kino? To weź sobie tego X 2800 i będzie git Ale 90% muzyka to nie kino domowe wówczas. I warto zmienić wszystko i kupic coś sensownego do stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 13 godzin temu, Shelter napisał: Dziękuje za odpowiedź. A mogę wiedzieć nie tak jest z tymi tonsilami? Nie są one najlepszymi kolumnami. Z tego, co pamiętam, to nie mają zbytnio góry i są zmulone na dole. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts