Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,
Posiadam amplituner Denon 3100w głośniki Jamo 628

jak w temacie który kabelek polecacie na fronty będzie to miała jakieś znaczenie czy przeciętnego użytkownika ??

drugie pytanie jak to jest z wtykami bananowym kabel musi być z miedzi bo inaczej będzie złya wytyki bananowe są nie wiadomo z czego ( przynajmniej producent nie podaje - niby są pokryte złotem :) ale to tylko pokryte  ) jak to się ma do kabli 

Dzięki 

Napisano (edytowany)

Oczywiście,  ,że kabel będzie miał znaczenie.  

Miałem tego Qed-a i u mnie slabo wypadł w połączeniu z amplitunerem Pioneer vsx-lx305 + Kef q950 .

Kolega podpowiedział mi , abym wypróbował kabel Cardas 101 Spekaer i ten akurat  u mnie bardzo dobrze się sprawdził. Polecam ten kabelek .

Edytowano przez fluid81
Napisano
Dnia 21.04.2023 o 22:05, Piotr Sonido napisał:

Było by znaczenie ale nie dla tych kolumn.

Weź sobie chorda, dobry solidny kabelek. Zostanie Ci dla innych kolumn na przyszłość.

Chord Clearway Speaker X  ma przekrój 2x2.08 mm czy to nie będzie za mało na fronty głośniki 150 W amplituner 180 W ?

Napisano
12 godzin temu, grzegorzkos napisał:

Chord Clearway Speaker X  ma przekrój 2x2.08 mm czy to nie będzie za mało na fronty głośniki 150 W amplituner 180 W ?

nie, nie będzie. Jest ok dla mocniejszych sprzętów.

Denon 3100 nigdy nie wygeneruje takiej mocy :)

Piotrek