Vectorinni Napisano wczoraj o 19:21 Napisano wczoraj o 19:21 (edytowany) 9-5 z 2007r. to już zdaje się "Paskuda"? Ja miałem polifta kombi z ostatnich lat produkcji, w bardzo rzadkim kolorze (chyba Smoke Beige?). Podpisuję się pod tym co napisałeś "obiema rencami". Ciężko to wytłumaczyć, ale te auta pomimo faktu bycia swego rodzaju ulepami Opla i Saaba, miały swój niepowtarzalny urok. Średnie prowadzenie, ale na swój sposób "fajne". Hamulce takie sobie, padające listwy zapłonowe itd. jednak miały w sobie jakiś niezaprzeczalny urok, który sprawiał, że były na swój sposób wyjątkowe. Do dzisiaj uważam, że to najlepsze auto jakie miałem i kiedy o tym mówię, to żona patrząc na mnie puka palcem w czoło🙂. Może nie najlepsze, ale z pewnością najlepiej wspominane, takie z duszą. BTW. Mój nick na forum ma właśnie podłoże w mojej kochanej Saabince, która była w wersji Vector, ale w pełnym pakiecie Aero🙂. Edytowano 5 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Śmieszna akcja! Właśnie gadam z zięciem i zięciu mi opowiada że ostatnio na grillu taka para była i narzekali, że kto to widział te chińskie samochody, jak one niszczą europejski przemysł! A przyjechali... Volvo! Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu A którym Volvo? Ważny szczegół. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Dnia 26.09.2025 o 23:55, il Dottore napisał: To irlandzki. A może i nawet polski. Znaczy - tam Dell w EU składa. Komponenty są oczywiście chińskie. Zależy które komponenty, bo nie procesory. A i tak wszystko to składa do kupy Foxconn. Dnia 27.09.2025 o 00:19, il Dottore napisał: Nie sądzę - przykład Japonii i Korei pokazuje, że nie masz racji. W zasadzie, można powiedzieć, że zaczęło się właśnie od japońskiego szpiegostwa przemysłowego po drugiej stronie światowej. Japońskie firmy, które wyrosły na największe korporacje globu, oferowały produkty zachwycające jakością. Kierowały się filozofią: „znajdź najlepszą na świecie technologię i jeszcze ją udoskonalaj”. https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/historia/2178234,1,gospodarcze-piractwo-i-szpiegostwo-nawet-potegi-kopiowaly-cudze-pomysly.read Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 9 godzin temu, Artur Brol napisał: A którym Volvo? Którego Volvo byś nie kupił - i tak Chińczyk zarobi. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Zarobi, ale nie kazde robi. Trudno by nie zarobil, skoro za firme zaplacil. wiec jesli ci panstwo kupili model produkowanyu w EU, to w zasadzie wspieraja rynek europejski. Nawet jesli wlasciciel to Chinczyk. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: wiec jesli ci panstwo kupili model produkowanyu w EU, to w zasadzie wspieraja rynek europejski. Nawet jesli wlasciciel to Chinczyk. Fajny fikołek! Kasa idzie do Chińczyka ale wspierasz rynek EU. Dlaczego? Bo to ma znaczek Volvo? Dobra. Olać Volvo! W 2026 Omoda 3 na polskim rynku! Od ok. 80 tysiaków - wyraźnie celują w Daćkę Sandero, jedno z najpopularniejszych aut w Europie. Żegnaj Daćko! Na oko Sandero tak z ćwierć wieku do tyłu w porównaniu z tym małym chińskim statkiem kosmicznym. A tu Jajco 7 w teście zupełnie niezależnym. Klient bierze samochody od prywatnych właścicieli, nie z parku prasowego i dzięki temu ma wolność mówienia, jak jest. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Czyli pracownicy tam zatrudnieni pracują za darmo? Firma nie płaci podatków itp? Zyski idą do Chin. Pracownicy zarabiają, placa podatki i wydają pieniądze w EU, z czego znów idą podatki do, w tym przypadku Belgii. W EU Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Czyli pracownicy tam zatrudnieni pracują za darmo? Firma nie płaci podatków itp? Zyski idą do Chin. Pracownicy zarabiają, placa podatki i wydają pieniądze w EU, z czego znów idą podatki do, w tym przypadku Belgii. W EU Jasne, jasne. Ekonomiczne ABC mówi jednak inaczej - liczy się miejsce w łańcuchu dostaw. Jeszcze raz: najważniejsze jest KTO ZGARNIA MARŻĘ a nie kto dłubie przy taśmie produkcyjnej, bo z tego są ochłapy. Land Rover i Jaguar też są brytyjskie? Bo produkcja jest w UK i znaczek jest UK... Aha... Argument o "płaceniu podatków" jest inwalidą. Porównaj podatki płacone przez polskie firmy kurierskie w PL vs np. niemiecki DHL. Robi wrażenie. Jak masz dobrego księgowego to zapomnij o takim bzdecie jak podatki. Edytowano 31 minut temu przez il Dottore Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 14 minut temu, il Dottore napisał: Jeszcze raz: najważniejsze jest KTO ZGARNIA MARŻĘ a nie kto dłubie przy taśmie produkcyjnej, bo z tego są ochłapy. Jeżeli pracownika nie stać na produkt który wytwarza (za wyjątkiem tzw. produktów luksusowych), to kto ten produkt kupi? Odpisz, cytując
Recommended Posts