Butcher84 Napisano 26 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 25 minut temu, soberowy napisał: Najwięcej basu jest w kuchni. Przy takim ustawieniu kolumny panele akustyczne coś zmienią? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Myślę, że nikt nie da Ci gwarancji, że jak zainwestujesz pieniądze w panele to nagle ten bas się pojawi w miejscu odsłuchowym. Ja odpuściłem i przeniosłem stereo na górę do mniejsze pokoju i tam basu mam aż nadto. Jeśli musisz pozostać w tym pomieszczeniu to spróbuj go najpierw "zagracić". Masz płytki więc warto położyć dywan, kupić jakieś regały, szafki. Zabierz żonę do Ikea lub innego sklepu, na pewno się ucieszy 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butcher84 Napisano 26 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 5 godzin temu, Q21 napisał: Masz jakieś zasłony na to okno po prawej? Nie mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butcher84 Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 13 godzin temu, soberowy napisał: Myślę, że nikt nie da Ci gwarancji, że jak zainwestujesz pieniądze w panele to nagle ten bas się pojawi w miejscu odsłuchowym. Ja odpuściłem i przeniosłem stereo na górę do mniejsze pokoju i tam basu mam aż nadto. Jeśli musisz pozostać w tym pomieszczeniu to spróbuj go najpierw "zagracić". Masz płytki więc warto położyć dywan, kupić jakieś regały, szafki. Zabierz żonę do Ikea lub innego sklepu, na pewno się ucieszy Czasami taniej będzie wymienić kolumny niż zakupy w ikea 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Zdecydowanie bez sensu. Olać akustykę, tragiczną w tym konkretnym wypadku i wbrew wszystkim życzliwym poradom zmienić kolumny lub wzmacniacz, BRAWO!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 No za dużo twardych powierzchni tam jest. Zdecydowanie. Z tym że tu co się popraw i ile no to juz musiało by być testowane u Ciebie. Ale akustycznie obecnie pomieszczenie jest słabe. Więc do listy samych urzadzeń które nie grają mocno basowo dochodzi jeszcze akustyka. Nie znalazłem odpowiedzi, wybacz jeśli przeoczyłem. Czy poprawia się jak zmieniasz laudnessem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butcher84 Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Tak, zmienia się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Dnia 25.04.2023 o 13:18, Butcher84 napisał: To co mogę zrobić żeby uzyskać lepszą akustykę? Nie czuję się kompetentny do udzielania rad z akustyki, aczkolwiek są osoby na Forum, które kładą większy nacisk na ten aspekt brzmienia i aż sam jestem ciekawy, jakich porad Ci udzielą w tej kwestii? 6 godzin temu, Butcher84 napisał: Czasami taniej będzie wymienić kolumny niż zakupy w ikea 😁 Można również wypożyczyć kolumny lub wzmacniacz i sprawdzić czy to zda egzamin w tak niesprzyjających warunkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 21 godzin temu, Butcher84 napisał: Tak, zmienia się No właśnie. Moim zdaniem masz dwa tory. Albo wypożyczyć coś do domu i sprawdzić czy przy obecnej akustyce wnosi system poprawę o której chciałeś, bo jest to możliwe ze względu na to co powiedziałem wcześniej. Albo zadbać o akustykę. To niestety też metoda prób i błędów albo powierzenie tego komuś ale to będzie drogie. Wybieraj. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 Zmiana wzmacniacza według mnie bez sensu, skoro w obecnym masz regulację tonów, która jak sam napisałeś zmienia ilość basu. Wymiana kolumn to ryzyko, że tego basu nie przybędzie a charakter grania może Ci się nie spodobać. Salon ma pozostać nowoczesnym raczej pustym pomieszczeniem czy masz w planach zakup regałów na książki, dywanu, zasłon, jakieś obrazki itp? Czy są w salonie miejsca gdzie mógłbyś ewentualnie zamontować panele akustyczne i czy żona chce mieć takie ustroje w salonie ? Jak wygląda miejsce część z miejscem odsłuchowym i za nim ? Możesz wrzucić zdjęcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Zadałeś bardzo dobre pytanie. Teraz analiza po majówkowa z Małżonką I finalnie "a gdzie tam, wystrój to klucz" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butcher84 Napisano 19 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia (edytowany) Kupilem Pylon Audio Diamond 28mkII i bas się znalazł. 20240402_202214.heic Edytowano 19 kwietnia przez Butcher84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Dobry wybór Niech służą! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts