Michał Gałązka Napisano 9 maja 2023 Napisano 9 maja 2023 zacznij sobie od tego niższego zobacz co myślisz a potem przeskakuj wyżej ja tak zrobiłem ( nie chce wprowadzać w błąd ale z tego co wiem to tak ) 1 Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 9 maja 2023 Napisano 9 maja 2023 1 godzinę temu, Michał Gałązka napisał: Oj bardzo duża Jak pamietam byl tu taki test spotify vs lossless, slepy nawet. Wyniki na nic takiego odsluchowo nie wskazywaly. 1 godzinę temu, Lukilik napisał: Zamówiony wiiM Pro do mojego Magnata mr 780 w q21. Połączyć to zamierzam opticiem że wzmacniaczem. Pytanie czy Tidal podstawowy to duża różnica jakości względem Spotify z którego korzystam? Bo i tu planuje zmianę. Jedno stratne - z reguly, i drugie stratne - zawsze. Tyle ze to drugie stratne bardziej. 1 Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 9 maja 2023 Napisano 9 maja 2023 (edytowany) 43 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: Jak pamietam byl tu taki test spotify vs lossless, slepy nawet. Wyniki na nic takiego odsluchowo nie wskazywaly. ja sprawdzałem u siebie na dość przeciętnym sprzęcie i różnicę między spotify i tidal zwykłym Hi-Fi słyszałem. Ciężko mi nazywać różnice bo nie jestem audiofilem ale na moje ucho zwłaszcza niskie i wysokie częstotliwości mocno się różniły od siebie. Musiałem taki test wykonać żeby narzeczona mi nie marudziła. Najłatwiej mi było to wyłapać jak puszczałą mi jeden kawałek po czym w którymś momencie zatrzymywała i dalej włączała już na drugim źródle. Jakbym wszedł do domu i coś by sobie leciało to bym nie widział, przy niektórych produkcjach po czasie bym zauważył różnicę, choć jak wiemy ucho a właściwie mózg się przyzwyczaja do tego co jest więc najlepiej posłuchać jeden do jednego wtedy różnice są naprawdę odczuwalne A to, że jedno i drugie jest stratne to już inna sprawa, mam jeszcze CD i gramofon i NASa z FLACami ale Tidal jest dla mnie po prostu wygodniejszą opcją i na mój sprzęt nawet zwykła wersja Hi-Fi wystarczai robi różnicę. Edytowano 9 maja 2023 przez Michał Gałązka Odpisz, cytując
klimkr Napisano 9 maja 2023 Napisano 9 maja 2023 2 godziny temu, Lukilik napisał: A więc i nadszedł czas na Tidala. Ale jeszcze jedno mnie interesuje. Biorąc z bratem pakiet wyższy w Tidalu za 60 zł czyli po 30 zł.mozemy z niego korzystac mieszkając w różnych krajach? Zanim zapłacisz za Tidala wypróbuj Amazona - w niższej cenie niż Spotify jest pełny hires, bez żadnych MQA. A Wiim podobno bardzo dobrze to obsługuje. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts