Maykel Napisano 19 maja 2023 Udostępnij Napisano 19 maja 2023 Cześć. Stoję przed wyborem nowego amplitunera. Chciałbym zapytać czy może ktoś ma lub miał styczność z tytułowym sprzętem? Jakieś za lub przeciw? Amplituner będzie podłączony do zestawu kolumn Q Acoustics 3050i i subwoofera Magnat Omega Cs plus sufitowe Magnat icp62 w układzie 5.1.2 Chętnie poznam opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 19 maja 2023 Udostępnij Napisano 19 maja 2023 Mam, ale to mój pierwszy ampli, więc niewiele pomogę w kwestii porównania z innymi produktami. U mnie połączony z Indiana Line Diva 5.0. Wszystko śmiga jak należy, łatwa konfiguracja, szybka kalibracja, wygodna i stabilna apk'a musiccast (żadnych problemów ze Spotify), możliwość przedłużenia gwar. do 3 lat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ststek Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 U mnie też gra z jbl es80 i klipsh rp 440c i 400e. Miałem wcześniej starego topowego Pioneera i gra jaśniej, dynamiczniej i z szerszą sceną. Ja jestem zadowolony. Przyszłościowo dorzucę na fronty wzmacniacz zintegrowany z bypass . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 Jestem za. Przeciw? Jest nawet tańszy teraz od konkurencyjnego X2800 czy Onkyo 6100 o słabszej kalibracji. Nic tylko brac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 22 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2023 (edytowany) A czy w takim układzie warto dołożyć do Pioneer lx 305 bo jego też biorę pod uwagę. W dużej mierze jeżeli chodzi o lepszą kalibrację. Ale nie wiem jak jest z brzmieniem w bezpośrednim porównaniu? Edytowano 23 maja 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Nie porównywałem bezpośrednio. Ale tu kalibracja zrobi swoje. Ja osobiście bardzo lubię YPAO. Bawiłem sięnim długo w 685, 1070/1080 i nie uważam żeby coś jej brakowało. Ale jesli chcesz lepiej no to DIRAC da Ci więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 (edytowany) Ok a lepiej wybrać Yamaha rx v6a + wzmacniacz zintegrowany i połączyć po pre out czy odrazu kupić amplituner taki jak np. nad t758v3i? Edytowano 23 maja 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 6 godzin temu, Maykel napisał: Ok a lepiej wybrać Yamaha rx v6a + wzmacniacz zintegrowany i połączyć po pre out czy odrazu kupić amplituner taki jak np. nad t758v3i? NAD jest starszym modelem. Nie ma eARC, chodź osobiscie tego nie uzywam i raczej nie będę ale .... Nie ma także najnowszego złącza HDMI. Ma Diraca i nie jest drogi jak na dzwiek. Zalezy od tego o jakiej końcówce myślisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 (edytowany) Nie mam wybranego konkretnego modelu. Ale wolałbym podłączyć wzmacniacz zintegrowany który może pracować jako końcówka mocy niż czysta końcówke. Bo przy odsłuchu stereo mogę włączać sam wzmacniacz do którego będzie podpięte źródło. A nie cały zestaw przez pre amplitunera. Tylko nie wiem który będzie odpowiedni do moich kolumn. Mam magnata mr 780 ale nie do końca mi to połączenie odpowiada. Wydaje mi się że jest za ciepło za dużo basu. Wszystko jakby zlane. Edytowano 23 maja 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Nie wiem czy coś się zmieniło (raczej nie), ale Yamaha nie ma zbyt dobrej jakości wyjść preout w amplitunerach kinowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 4 minuty temu, Butler napisał: Nie wiem czy coś się zmieniło (raczej nie), ale Yamaha nie ma zbyt dobrej jakości wyjść preout w amplitunerach kinowych. Dlatego wolałbym wzmacniacz zintegrowany z możliwością pracy w trybie końcowki niż samą końcówkę mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Ja poszedłem w Denon I końcówkę mocy na fronty. Była opcja na integrę, ale priorytetem była prostota obsługi. Wiesz... Dzieci, konsole itd. Za dużo mam tych gratów już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 (edytowany) A jaka masz końcówkę? Bardzo zauważalne różnice w graniu kino stereo z końcówką mocy? Edytowano 23 maja 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 (edytowany) Denon X4700H + Atoll AM200. Końcówka przede wszystkim była niezbędna by napędzić cały system 7.2.4 bo amp ma ich tylko 9 (11 dekoduje). Stereo nie było moim celem, choć w praktyce wyszło że jednak tej muzyki sporo u nas się słucha. Różnica w stereo z Atoll wg. mnie nie jest bardzo zauważalna, ale niuanse na się wychwycić. Zdecydowaną poprawę odczuwam jednak przy reszcie kanałów bo amplituner wykazuje się większą dynamiką nie musząc napędzać wymagających frontów. Edytowano 23 maja 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Mogę polecić zwykłą Ayiama 07 z zasilaczem 36-48V . Za małe pieniądze rozwiążesz problem . I zajmuje mało miejsca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 (edytowany) Jeśli już to będę podłączał wzmacniacz zintegrowany który ma możliwości pracy w trybie końcowki. Zależy mi na przyzwoitym poziomie stereo. Edytowano 23 maja 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ststek Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Z nowych najtańszą opcją będzie cyrrus one (2x100 w 80hm) , ma bypass, ale nie miałem okazji posłuchać i czy dobrze wypadnie w duecie z Yamahą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 (edytowany) Tak też o nim myślałem. Tylko jak chcesz słuchać samego wzmacniacza nie korzystając z pre ampli to musisz się jeszcze zaopatrzyć w daca. Edytowano 23 maja 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ststek Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 3 godziny temu, Maykel napisał: Tak też o nim myślałem. Tylko jak chcesz słuchać samego wzmacniacza nie korzystając z pre ampli to musisz się jeszcze zaopatrzyć w daca. To prawda, ale jest spory wybór dac. Po zakupie wzmacniacza to już z górki😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 maja 2023 Udostępnij Napisano 25 maja 2023 JA miałem i Yamahe serii 6 z pre i 1080 z pre i nie ma co narzekać na PRE OUT. Nie jest to ideał ale koncepcja integry która może pracować solo albo jako końcówka jest bardzo dobrym pomysłem. Cyrus ONE. Albo Atoll, Cambridge. Zalezy czego szukasz. Nie musi być integra z mozliwością pracy jako końcówka. Możesz podłączać do dowolnego złącza line IN. Kwestia sterowania podwójnie głośnością. Idzie się przyzwyczaić. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 29 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2023 Cześć. Wracam do tematu po zakupie YAMAHA-RXV6A. Długo zastanawiałem się nad innymi amplitunerami ale ostatecznie wybór padł na ten model. Teraz mam w planach podłączenie do zestawu wzmacniacza po pre out a konkretnie chodzi mi o Cyrus one. Wiem że może pracować on w trybie końcówki mocy. Tylko mam pytanie czy ktoś może korzystał z niego w kinie w ten sposób? Chodzi mi głównie o wybudzanie go jak i wygaszanie czy robi to automatycznie razem z ampli kina? Czy za każdym razem trzeba go ręcznie uruchomić? Widzę że nie ma złącza trigger. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 16 godzin temu, Maykel napisał: Cześć. Wracam do tematu po zakupie YAMAHA-RXV6A. Długo zastanawiałem się nad innymi amplitunerami ale ostatecznie wybór padł na ten model. Teraz mam w planach podłączenie do zestawu wzmacniacza po pre out a konkretnie chodzi mi o Cyrus one. Wiem że może pracować on w trybie końcówki mocy. Tylko mam pytanie czy ktoś może korzystał z niego w kinie w ten sposób? Chodzi mi głównie o wybudzanie go jak i wygaszanie czy robi to automatycznie razem z ampli kina? Czy za każdym razem trzeba go ręcznie uruchomić? Widzę że nie ma złącza trigger. Szczerze, nigdy tego nie sprawdzałem ale wydaje mi się że recznie. To taki wielki problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 30 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 Jeśli o mnie chodzi to nie. Ale są jeszcze inni użytkownicy kina konsoli itd. A nie widzę tego że za każdym razem będą pamiętać co i jak włączyć lub wyłączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Dnia 30.08.2023 o 15:59, Maykel napisał: Jeśli o mnie chodzi to nie. Ale są jeszcze inni użytkownicy kina konsoli itd. A nie widzę tego że za każdym razem będą pamiętać co i jak włączyć lub wyłączyć. Widze że założyłeś tez temat na drugim forum więc jest to dla Ciebie wazne. Szczerze. To jak nie wyłączą to za wiele złego sie nie stanie. Bo to klasa D Jak nie włączą to nie będa słyszec frontów To nie jest problem natury technicznej. Serio. Ale ja tego uzywac nie bede Wasza decyzja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 (edytowany) Dnia 29.08.2023 o 17:07, Maykel napisał: Cześć. Wracam do tematu po zakupie YAMAHA-RXV6A. Długo zastanawiałem się nad innymi amplitunerami ale ostatecznie wybór padł na ten model. Teraz mam w planach podłączenie do zestawu wzmacniacza po pre out a konkretnie chodzi mi o Cyrus one. Wiem że może pracować on w trybie końcówki mocy. Tylko mam pytanie czy ktoś może korzystał z niego w kinie w ten sposób? Chodzi mi głównie o wybudzanie go jak i wygaszanie czy robi to automatycznie razem z ampli kina? Czy za każdym razem trzeba go ręcznie uruchomić? Widzę że nie ma złącza trigger. Kolego brak Trigera to żaden problem... Kup sobie taką listwę https://allegro.pl/oferta/listwa-zasilajaca-master-slave-ehmann-vario-linea-12767687401 i podłącz jako Master Yamahę ,a slave końcówkę .Końcówkę zostaw włączoną...W momęcie włączenia Yamahy wybudzi sie też końcówka .Jak zgasisz Yamahę ...zgaśnie końcówka... Edytowano 1 września 2023 przez Gmow1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts