ipea Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 (edytowany) Witam, prosiłbym o poradę w wyborze głośników Klipsch Reference do kina 7.1, bo niestety nie wiem które modele konkretnie wybrać. Różnica w cenie za całość nie jest dla mnie znacząca pomiędzy mniejszą a większą opcją, chodzi mi jedynie by nie przedobrzyć. Fronty R-600F czy R-800F Centralny R-50C czy R-30C Surroundy R-40M czy R-50M Subwoofer R-101SW czy R-121SW - również, co jeśli bym zdecydował się na dwa suby Edytowano 22 maja 2023 przez ipea Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 Spokojnie w każdej opcji możesz iść w większe modele. Warto też rozważyć mniejsze surroundy, a fronty i centralkę z linii RP jeśli budżet pozwoli 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ipea Napisano 22 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2023 6 minut temu, Q21 napisał: Warto też rozważyć mniejsze surroundy, a fronty i centralkę z linii RP jeśli budżet pozwoli Już wyżej iść nie chcę, a w tej chwili R-50M macie w tej samej cenie co R-40M więc chyba na tym akurat przyoszczędzić na ten moment nie idzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 Polecamy się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Fajny temat 20 godzin temu, ipea napisał: prosiłbym o poradę w wyborze głośników Klipsch Reference do kina 7.1, Od razu wiesz co chcesz. Ja tej serii nie lubię. Ale jesli jesteś na przekonany to możesz smiało brac mniejsze podłogówki albo w ogole lepsze RP160m czy późniejsze edycje Premier. Bo amplituner i tak odetnie sekcje niskotonową na nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ipea Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Fajny temat Od razu wiesz co chcesz. Ja tej serii nie lubię. Ale jesli jesteś na przekonany to możesz smiało brac mniejsze podłogówki albo w ogole lepsze RP160m czy późniejsze edycje Premier. Bo amplituner i tak odetnie sekcje niskotonową na nich. Od lat marzyłem o zestawie Dolby Atmos z głośnikami RP i miałem przyszykowany zestaw który chciałem kupić (z RP-160M ), ale niestety musiałem mocno ograniczyć budżet. Te nowe R wyglądają lepiej niż starsze srebrne więc po prostu zszedłem niżej, kupienie czegokolwiek RP spowoduje u mnie że w końcu bym wszystkie wymienił na RP a już więcej wydawać nie chce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 maja 2023 Udostępnij Napisano 25 maja 2023 Wyglądają. Ale grają nadal słabo Jak mówie w kinie będzie ok. Ale tylko w kinie. Kupno podstawkowych RP 160 i podłogowych R600 wiele nie da korzyści dla podłogowych. Dlatego mówię, przemyśl. Od serii Reference wolał bym Monitor audio Bronze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ipea Napisano 25 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2023 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jak mówie w kinie będzie ok. Ale tylko w kinie. Na szczęscie pomieszczenie jest tylko pod kino Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 maja 2023 Udostępnij Napisano 26 maja 2023 9 godzin temu, ipea napisał: Na szczęscie pomieszczenie jest tylko pod kino Dlatego pytanie dlaczego na fronty nie lądują lepsze RP ale monitor. Na tyły 402s. A juz najbardziej to stracisz na centralnym linii Reference. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts