Jacek Leinz Napisano 3 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 Witam kolegów, jestem posiadaczem Marantza 5015. Sprzęt wymagał wiele spędzonych godzin samych ustawień, a jest ich sporo. Nie porównuję dźwięku do wzmacniacza stereo, bo AVR nigdy mu nie dorówna, ale miedzy markami można już to robić i Marantz naprawdę dobrze wypada. Wstęp zrobiony , przy okazji podzielę się z problemem jaki mam. Marantz po wyłączeniu w nocy- rano wchodzę do pokoju a on potrafi sam się włączyć i to zawsze na Heos. Czy ktoś miał kiedyś taki problem? Na innych forach nigdzie nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Korzystam z Home Media Server do udostępniania plików muzyczny, może ten program nie współpracuje z Marantzem. Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 3 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 Chyba na początek warto spróbować zrobić reset do ustawień fabrycznych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igorberko Napisano 3 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 (edytowany) 9 godzin temu, Jacek Leinz napisał: Witam kolegów, jestem posiadaczem Marantza 5015. Sprzęt wymagał wiele spędzonych godzin samych ustawień, a jest ich sporo. Nie porównuję dźwięku do wzmacniacza stereo, bo AVR nigdy mu nie dorówna, ale miedzy markami można już to robić i Marantz naprawdę dobrze wypada. Wstęp zrobiony , przy okazji podzielę się z problemem jaki mam. Marantz po wyłączeniu w nocy- rano wchodzę do pokoju a on potrafi sam się włączyć i to zawsze na Heos. Czy ktoś miał kiedyś taki problem? Na innych forach nigdzie nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Korzystam z Home Media Server do udostępniania plików muzyczny, może ten program nie współpracuje z Marantzem. Dziękuję za pomoc positive s words Spróbuj pełnego resetu lub ustawienia fabryczne. Zapomniałem wspomnieć o firmware. Czy jest zaktualizowany? Edytowano 3 czerwca 2023 przez igorberko Wzmianka o firmware. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Leinz Napisano 5 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Dnia 3.06.2023 o 22:55, igorberko napisał: Spróbuj pełnego resetu lub ustawienia fabryczne. Zapomniałem wspomnieć o firmware. Czy jest zaktualizowany? Tak, reset zrobiony. Oprogramowanie aktualne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Czy masz włączone HDMI control? Inne urzadzenie go może wzbudzać. A na HEOS, bo może tak jest ustawione. Jak włączasz recznie to włącza się też na Heos? Albo apka go wzbudza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Leinz Napisano 7 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Witam, dziękuję. Faktycznie miałem włączone HDMI control. Wyłączyłem je i zobaczę co będzie. oczywiście poinformuję o wynikach. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 ok, czekamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Leinz Napisano 25 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 Witam ponownie, niestety....po długich okresach testów i prób problem pozostał. A nawet powstał nowy. Otóż amplituner wyłączony na noc, rano czekał włączony w trybie HEOS. Może to komuś coś podpowie? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 HDMI Control jest nadal wyłączony? A próbowałeś chować pilota? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 Dnia 25.06.2023 o 09:43, Jacek Leinz napisał: Witam ponownie, niestety....po długich okresach testów i prób problem pozostał. A nawet powstał nowy. Otóż amplituner wyłączony na noc, rano czekał włączony w trybie HEOS. Może to komuś coś podpowie? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. A nie jest tak ze masz na którymś telefonie zainstalowane Spotify i jak ktoś go odpala to włącza Ci Marantza bo on był ostatnim urządzeniem odsłuchowym? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts