Jacek Leinz Napisano 3 czerwca 2023 Napisano 3 czerwca 2023 Witam kolegów, jestem posiadaczem Marantza 5015. Sprzęt wymagał wiele spędzonych godzin samych ustawień, a jest ich sporo. Nie porównuję dźwięku do wzmacniacza stereo, bo AVR nigdy mu nie dorówna, ale miedzy markami można już to robić i Marantz naprawdę dobrze wypada. Wstęp zrobiony , przy okazji podzielę się z problemem jaki mam. Marantz po wyłączeniu w nocy- rano wchodzę do pokoju a on potrafi sam się włączyć i to zawsze na Heos. Czy ktoś miał kiedyś taki problem? Na innych forach nigdzie nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Korzystam z Home Media Server do udostępniania plików muzyczny, może ten program nie współpracuje z Marantzem. Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując
Iron Napisano 3 czerwca 2023 Napisano 3 czerwca 2023 Chyba na początek warto spróbować zrobić reset do ustawień fabrycznych Odpisz, cytując
igorberko Napisano 3 czerwca 2023 Napisano 3 czerwca 2023 (edytowany) 9 godzin temu, Jacek Leinz napisał: Witam kolegów, jestem posiadaczem Marantza 5015. Sprzęt wymagał wiele spędzonych godzin samych ustawień, a jest ich sporo. Nie porównuję dźwięku do wzmacniacza stereo, bo AVR nigdy mu nie dorówna, ale miedzy markami można już to robić i Marantz naprawdę dobrze wypada. Wstęp zrobiony , przy okazji podzielę się z problemem jaki mam. Marantz po wyłączeniu w nocy- rano wchodzę do pokoju a on potrafi sam się włączyć i to zawsze na Heos. Czy ktoś miał kiedyś taki problem? Na innych forach nigdzie nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Korzystam z Home Media Server do udostępniania plików muzyczny, może ten program nie współpracuje z Marantzem. Dziękuję za pomoc positive s words Spróbuj pełnego resetu lub ustawienia fabryczne. Zapomniałem wspomnieć o firmware. Czy jest zaktualizowany? Edytowano 3 czerwca 2023 przez igorberko Wzmianka o firmware. Odpisz, cytując
Jacek Leinz Napisano 5 czerwca 2023 Autor Napisano 5 czerwca 2023 Dnia 3.06.2023 o 22:55, igorberko napisał: Spróbuj pełnego resetu lub ustawienia fabryczne. Zapomniałem wspomnieć o firmware. Czy jest zaktualizowany? Tak, reset zrobiony. Oprogramowanie aktualne. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 Czy masz włączone HDMI control? Inne urzadzenie go może wzbudzać. A na HEOS, bo może tak jest ustawione. Jak włączasz recznie to włącza się też na Heos? Albo apka go wzbudza. Odpisz, cytując
Jacek Leinz Napisano 7 czerwca 2023 Autor Napisano 7 czerwca 2023 Witam, dziękuję. Faktycznie miałem włączone HDMI control. Wyłączyłem je i zobaczę co będzie. oczywiście poinformuję o wynikach. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Jacek Leinz Napisano 25 czerwca 2023 Autor Napisano 25 czerwca 2023 Witam ponownie, niestety....po długich okresach testów i prób problem pozostał. A nawet powstał nowy. Otóż amplituner wyłączony na noc, rano czekał włączony w trybie HEOS. Może to komuś coś podpowie? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 26 czerwca 2023 Napisano 26 czerwca 2023 HDMI Control jest nadal wyłączony? A próbowałeś chować pilota? Odpisz, cytując
Tasiorsa Napisano 26 czerwca 2023 Napisano 26 czerwca 2023 Dnia 25.06.2023 o 09:43, Jacek Leinz napisał: Witam ponownie, niestety....po długich okresach testów i prób problem pozostał. A nawet powstał nowy. Otóż amplituner wyłączony na noc, rano czekał włączony w trybie HEOS. Może to komuś coś podpowie? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. A nie jest tak ze masz na którymś telefonie zainstalowane Spotify i jak ktoś go odpala to włącza Ci Marantza bo on był ostatnim urządzeniem odsłuchowym? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts