Jedrzejo Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 Cześć! Obecnie jestem posiadaczem zestawu stereo: Rotel RA-980bx Monitor Audio MR4 Cambridge Audio DAC Magic 100 odtwarzacz CD gramofon W związku z awarią wzmacniacza (prawy kanał nie gra / przerywa - najprawdopodobniej potencjometr padł) doszedłem do wniosku, że chciałbym zmienić wzmacniacz. Czy mógłbym prosić o sugestie jaki wzmacniacz wpasowałby się w powyższą konfigurację? Chciałbym aby następca (oczywiście poza dobrym brzmieniem) posiadał zdalne sterowanie - pilot. Rotel tego nie posiadał i jednak brakowało mi tego. Nie są mi potrzebne funkcje sieciowe. Spotify było podłączone z TV poprzez DAC'a. Muzyka, która jest odtwarzana to najczęściej rock / metal, choć dużo jest odstępstw od tego. Budżet nie jest określony, ale nie chciałbym w żadnym wypadku rozbijać banku. Wydaje mi się, że w moim małym salonie (~16 m2) cudów się nie osiągnie, więc chciałbym przynajmniej utrzymać 'obecny standard'. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Z używanych wzmacniaczy jest propozycja w dobrej cenie: https://www.olx.pl/d/oferta/rotel-ra1572-wzmacniacz-idealny-CID99-IDUR2Qk.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Używany Rotel to dobra opcja. Swóją uwagę skupił bym także na produktach Harmana albo Denona. Mozna by pomyśleć także o zywiej grającym nowym / ekspozycyjnym AXR 100 albo MR 780. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Szukając gęstszego brzmienia warto też spojrzeć na Regę Elex-R. Mamy w outlecie jedną sztukę w naprawdę świetnej cenie - https://www.q21.pl/rega-elex-r.html Bardzo udany wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts