Gumowe Ucho Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 W 2021 nawróciłem się z trybu soundbar/głośnik BT. Krótko miałem stereo, od razu zbudowałem kino. Trochę do audiofilskiego hobby jak na ironię zachęcił mnie tekst o kablach w tej książce: https://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/swiaty-rownolegle Rozumiem wiele komponentów i debat. Jednego nie rozumiem. Co tak naprawdę daje streamer, czego nie da dosłownie dowolne urządzenie z dostępem do internetu - przez Airplay, czy choćby przez jakieś AUX-RCA, DAC, dosłownie cokolwiek? Z tego, co na razie widzę, to jedynie praktyczny i estetyczny sposób na internetowe aplikacje w stereo bez telewizora. Jestem otwarty na techniczne argumenty, ale skłaniam się w stronę sceptyczno-obiektywistyczną. Rozumiem, że wzmacniacz może inaczej grać. Ale cyfrowe treści?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Nie kazde urzadzenie zdekoduje wejsciowy stream bez naruszania zawartosci - patrz np. TV. Nie kazde urzadzenie pozwoli na wyslanie nan tresci bez naruszania zawartosci - patrz np. Airplay. Glowna zaleta jednakoz to wygoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 2 godziny temu, Gumowe Ucho napisał: Co tak naprawdę daje streamer, Wygodę użytkownika. Poza tym - pełna kontrola producenta streamera nad użytkowaniem. Soft obsługujący streamer pozwala praktycznie na wszystko... W pełnym znaczeniu tego słowa. Wiem że to moje czarnowidztwo, bo tak być nie musi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts