Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. 

Wyzionął mi ducha wzmak NAD C370 po ponad 12 latach, naprawa mało opłacalna... 

Posiadam kolumny B&W model DM640 (pierwsza generacja). 

Szukam wzmacniacza najlepiej nowego lub w miarę mało leciwego w budżecie 4-5k PLN. 

Polecono mi gdzie indziej NAD C375, Magnat MA 900 i Roksan K3 (ale ten to dość ciężko dostępny) . 

Prosiłbym też użytkowników w.w wzmacniaczy o opisanie ich w charakterze dźwiękowym. 

Nie zależy mi na dodatkach jak Bluetooth, Wifi itp. 

Brzmienie najlepiej podobne/zbliżone do C370, sterowanie pilotem mile widziane, musi mieć regulacje basów i trebli ze względu na różny typ muzyki.

Edytowano przez Jagermajster
Napisano

Cześć, 

wszystkie z tych trzech wzmacniaczy oferują cieplejsze brzmienie, które bardzo dobrze zgra się z Bowersami. 

Warto rozważyć też wzmacniacze Taga Harmony, np. HTA-1000B. Ponownie to cieplejsza hybryda, tak samo jak Vincent SV-500. Powyżej budżetu jest Rega Elex MK4, która również bardzo dobrze się z nimi zgra. W outlecie mamy też Regę Elex-R, która jest tam w naprawdę świetnej cenie.

Szukając czegoś jaśniejszego, żywszego, warto rozważyć np. Audiolaba 6000A. 

Napisano

Witajcie Panowie. 

Dzięki za propozycję. 

Zapomniałem wspomnieć, że wzmacniacz podpięty był pod DAC - DAC Magic 100 gruntownie zmodowany i działający na zasilaczu liniowym. 

Jeśli używane by się znalazły na gwarancji to mógłbym zaryzykować. Więc mogę wysłuchać propozycji, poszukam czy jest coś na ogłoszeniach z gwarancją i papierami.  

Generalnie wolę właśnie cieplejsze dynamiczne brzmienie. 

Roksana skreślam - nie widzę by miał regulacje bass/treble. 

Taga wygląda ciekawie i przyglądnę się jej uważnie :)