Bebop Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 (edytowany) 20 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: @Bebop Co sie dzieje po wyjscu z RME? Jak sterujesz glosnoscia systemu? Po wyjściu z RME sygnał podany do integry (gałka wzmacniacza przeważnie na godz 12 lub 2). Głośnością steruję RME (auto ref level ON). W sumie integra mi niepotrzebna i wolałbym porządną końcówkę mocy. Edytowano 26 czerwca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 26 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 1 godzinę temu, Bebop napisał: W sumie integra mi niepotrzebna i wolałbym porządną końcówkę mocy. Rme nie jest dobrym preampem Clarett jako pre z Hypexem zagrał znacznie lepiej, a miejsce Claretta jako pre pokazał Arcam A29... Z drugiej strony któryś z moich klocków, chyba Atol in100se miał tak badziewne pre, że Topping jako preamp brzmiał lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 16 minut temu, marcinmarcin napisał: Rme nie jest dobrym preampem Zdaję sobie sprawę, że może tak być. Natomiast pamiętam kiedyś przełączyłem Roksan K3 w tryb końcówki i preamp od RME grał dla mnie lepiej niż ten z integry K3. To wszystko zależy od reszty toru i najbardziej od preferencji słuchacza. RME + roon zostanie u mnie na długo bo to jest moje centrum cyfrowej muzyki. Reszta może się zmieniać. Nie wykluczam innego pre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts