damian7596 Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Cześć, jestem w posiadaniu starego zestawu AV, który nie jest kompatybilny z moim tv. Wykorzystuję go jedynie do odsłuchu płyt w konfiguracji 2.1. Aktualnie chciałbym wykorzystać stare głośniki (w przyszłości zmienić na inne) oraz subwoofer do których dołożyłbym nowy wzmacniacz. Głównie korzystał bym z zestawu do oglądania TV oraz Spotify. Dobrze jakby była możliwość połączenia się z telefonem przez bluetooth ale nie jest to konieczność. Obecny zestaw: Av: Sony dav-dz280 Tv: LG 60uj634v-zd Nie jestem audiofilem a jedynie szukam rozwiązania, które brzmi lepiej niż głośnik tv. Budżet, który chciałbym przeznaczyć to maksymalnie 1 tys. zł. W grę również wchodzi sprzęt używany. Moglibyście pomóc w wyborze nowego sprzętu? Pozdrawiam Damian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Budżet nie za bogaty. Ja bym poszedł w Onkyo - uważam że cena do jakości daje naprawdę sporo. Tu jest fajny wg mnie i stosunkowo świeży amplituner - tylko cena dziwnie niska jak za ten model https://www.olx.pl/d/oferta/amplituner-onkyo-tx-nr636-stan-idealny-CID99-IDW2IY8.html Ale jakby się faktycznie udało... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian7596 Napisano 27 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Dzięki, rozważę propozycje. Co sądzicie o smsl sa300? Oczywiście inne propozycje również mile widziane 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian7596 Napisano 27 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 29 minut temu, damian7596 napisał: Dzięki, rozważę propozycje. Co sądzicie o smsl sa300? Oczywiście inne propozycje również mile widziane 😉 Lub smsl a300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Cześć, warto też spojrzeć w stronę Toppinga MX3s. Z kodem rabatowym "MX3S" idealnie mieści się w budżecie, a to bardzo ciekawy i uniwersalny mały wzmacniacz, wyposażony w komplet wejść cyfrowych, a także Bluetooth. Nieco drożej znajdzie się Taga Harmony HTA-600B, ona z kolei oferuje cieplejsze podejście do dźwięku. Warto też zainteresować się Yamahą A-S201 - https://www.q21.pl/yamaha-a-s201.html W razie czego zapraszamy do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 SMSL A 300 fajna opcja. Zdecydowanie z tych tańszych najlepsza. Albo używany wzmacniacz w tym budzecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian7596 Napisano 28 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: SMSL A 300 fajna opcja. Zdecydowanie z tych tańszych najlepsza. Albo używany wzmacniacz w tym budzecie? Myślę, że ma to sens tylko jestem totalnym laikiem i nie bardzo wiem czym się kierować przy zakupie. Stąd też ten temat 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2023 W cenie 1000 zł znajdziesz fajny używany wzmacniacz. ale może nie mieć wejść cyfrowych. No i będzie to wzmak. Więc jest szansa że wyjścia na suba też mieć nie będzie. Jaki masz subwoofer? Da sięgo podłączyć kablami głośnikowymi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian7596 Napisano 29 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2023 Subwoofer z zestawu av. Dokładnie sony ss-ws91 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorsa Napisano 29 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2023 2 godziny temu, damian7596 napisał: Subwoofer z zestawu av. Dokładnie sony ss-ws91 Te suboofery na allegro sporzedają po 66 PLN. W dodatku jest 3 ohmowe 😞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 lipca 2023 A no to jego i tak nie podłączysz do żadnego amplitunera. I wzmacniacza. Widzisz sprawa rozwiazana Wiec masz budżet na spoko używany wzmak bez ograniczeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts