Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

jestem w posiadaniu starego zestawu AV, który nie jest kompatybilny z moim tv. Wykorzystuję go jedynie do odsłuchu płyt w konfiguracji 2.1.

Aktualnie chciałbym wykorzystać stare głośniki (w przyszłości zmienić na inne) oraz subwoofer do których dołożyłbym nowy wzmacniacz. Głównie korzystał bym z zestawu do oglądania TV oraz Spotify. Dobrze jakby była możliwość połączenia się z telefonem przez bluetooth ale nie jest to konieczność.

Obecny zestaw:

Av: Sony dav-dz280

Tv: LG 60uj634v-zd

Nie jestem audiofilem a jedynie szukam rozwiązania, które brzmi lepiej niż głośnik tv.

Budżet, który chciałbym przeznaczyć to maksymalnie 1 tys. zł. W grę również wchodzi sprzęt używany.

Moglibyście pomóc w wyborze nowego sprzętu?

Pozdrawiam

Damian

Napisano

Cześć, warto też spojrzeć w stronę Toppinga MX3s. Z kodem rabatowym "MX3S" idealnie mieści się w budżecie, a to bardzo ciekawy i uniwersalny mały wzmacniacz, wyposażony w komplet wejść cyfrowych, a także Bluetooth. 

Nieco drożej znajdzie się Taga Harmony HTA-600B, ona z kolei oferuje cieplejsze podejście do dźwięku. 

Warto też zainteresować się Yamahą A-S201 - https://www.q21.pl/yamaha-a-s201.html

W razie czego zapraszamy do kontaktu :) 

Napisano
11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

SMSL A 300 fajna opcja.

Zdecydowanie z tych tańszych najlepsza.

Albo używany wzmacniacz w tym budzecie?

Myślę, że ma to sens tylko jestem totalnym laikiem i nie bardzo wiem czym się kierować przy zakupie. Stąd też ten temat 😉

Napisano

W cenie 1000 zł znajdziesz fajny używany wzmacniacz. ale może nie mieć wejść cyfrowych.

No i będzie to wzmak. Więc jest szansa że wyjścia na suba też mieć nie będzie.

Jaki masz subwoofer? Da sięgo podłączyć kablami głośnikowymi?