Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jaskinia żyje swoim życiem, ale w budowie jest kolejny pokój - dla 10 latka. No i... skoro robię ścianki działowe, to może i zrobić mu proste 5.1.2  hehe

Ściana zaraz za łóżkiem. Żona marudzi żeby nie było żadnych widocznych głośników z tyłu. Boki odpadają, zaraz po lewej drzwi, po prawej ściana nośna. Probowal ktoś z Was na surround zamocować na tylnej ścianie na wysokosci odsluchu instalacyjne sufitowe? Takie co kopułki można odchylić w strone odsłuchu (które najmocniej sie odchylają?) Podchodzimy budżetowo. Wstępnie coś tam bym znalazł, ale szukam inspiracji, albo wybicia pomysłu z głowy.

Napisano (edytowany)

Chodzi o tylną ścianę, właśnie skręcam stelaże suchej zabudowy GK. To konstrukcja na profilach 100mm. Bocznej sciany z cegieł nie ruszam bo obok jest nadproże i ogólnie jest nośna.

Jak nie znajdę taniego głośnika o zadowalającym pochyleniu kopułki, to może zrobię prymitywne mocowanie z ukośną ścianką na głośnik. Tylko wówczas bym musiał szukać wydłużonej maskownicy żeby całość była na płasko.

Edytowano przez Butler
Napisano (edytowany)

Ten KEF to chyba to czego szukałem. Własnie o to chodzi. Głębokość montażu trochę mnie martwi bo to 120mm, a ja mam działówkę na stelażach 100mm, ale dochodzą jeszcze obustronnie płyty gipsowe 12,5mm, a po drugiej stronie dziure zasłoni beton architektoniczny, wiec wejdzie.

"zautomatyzowany głośnik Ci3-80QT ustawia się w odpowiedniej pozycji... Jest wymagane doprowadzenie dodatkowego zasilania 12 V"

Hehe, to jak? Włączam kino a on się wychyla?

Dzięki @Piotr Sonido

Edytowano przez Butler