Bartosz Skretny Napisano 5 lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 Czy ktoś z Szanownych Kolegów ma doświadczenie i może polecić jakiś DAC, który odtworzy pliki FLAC 5.1 i przekaże je po optyku lub coaxialu na 6-kanałowy amplituner A/V z Dolby Digital? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Skretny Napisano 5 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 Jeszcze takie pytanie, być może ktoś z Was to już przerabiał: czy zewnętrzna karta muzyczna, np. Sound Blaster X4 przyjmie po USB-C plik FLAC 5.1, a następnie poda go po optyku do amplitunera A/V 5.1 w nieprzetworzonej formie? Z opisu producenta wynika, że tak, ale może ktoś wie?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 lipca 2023 Udostępnij Napisano 5 lipca 2023 Wieszość obecnych DACów jest jednak dwukanałowa. Miałem keidyś pliki FLAC 5.1 ale nie wiem gdzie więc nie sprawdze teraz. 1 godzinę temu, Bartosz Skretny napisał: Sound Blaster X4 Wygląda że tak. Ale nigdy jej w rękach nie miałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 Tak, Soundblaster powinien tak zrobić. Jeśli Twój amplituner ma HDMI, to możesz też spróbować puścić przez nie z komputera. Z tego, co pamiętam, to niektóre karty graficzne potrafią wypuszczać normalnie 5.1 po HDMI, ale tu czasem Windows może się burzyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts