Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Zdecydowałem się kupić odtwarzacz CD, nie chcę nowych, wolę jakiegoś klasyka. Nie mam w tej materii doświadczenia, więc chcę się poradzić. Wybrałem kilka modeli o których czytałem pozytywne opinie, ale ciężko się zdecydować. Słucham raczej spokojnej muzyki: jazz, bossanowa, blues itp.

1 - Pioneer PD-S703

2 - Denon DCD-1550AR

3 - JVC XL-Z674BK

Pomóżcie mi, proszę,  coś wybrać w budżecie do 1k PLN. 

Napisano
10 godzin temu, SIpo napisał:

Denon jest też najdroższy z listy, wygląda solidnie i ma dobre opinie. A jak jest z DAC-iem w takich urządzeniach, są ok czy lepiej użyć zewnętrznego?

Zależy od modelu ;) Wiele z nich nie jest najdokładniejszych, ale są po prostu bardzo przyjemne w odsłuchu.

Napisano

Rozważam też NAD-a C542, to nowsza konstrukcja ale chwalona. Jak ma się CeDek Nada do Denona? Ciekawy jestem ilu kolegów z forum używa formatu CD, można by zrobić ankietę. Wiadomo że teraz najpopularniejsze są streamy jak Tidal, ale oprócz tego, jaki % użytkowników forum posiada/ używa CD, kasety, minidysk, gramofonu? 

Napisano

Miałem Nada c542. 

Miałem też kilka starszych Denonów (635,725,1290,1460) i każden jeden z nich był mechanicznie o wiele bardziej solidnie wykonany.

Co do brzmienia, to oczywiście spasowanie z resztą klamotów ma znaczenie, ale c542 nie wzbudza zaufania, już od pierwszego otwarcia szuflady, więc IMHO ten klocek - nie ;)