eMBe Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października Nie wiem. Może niczym. Tak mi powiedział ktoś w sklepie w którym umika kupiłem (że to mikrofon do pomiarów a nie kalibracji). U mnie brzmienie po kalibracji umikiem było po prostu gorsze. Umika zwróciłem. Zostałem przy kalibracji mikrofonem z Pionka ale układem pomiarowym StormAudio i jest gites. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 10 godzin temu, PanKlor napisał: Geometria ma tutaj ogromne znaczenie tylko rzadko kiedy można sobie wsadzić sba/dba w mieszkaniu. Kolega @Gmow1977 ma w piwnicy SBA to Ci wytłumaczy jak można zainstalować i zmieścić. Widziałem już w 11m2 DBA... Dla przykładu 15m2 i SBA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Większość ludzi nie mieszka w piwnicy... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 2 godziny temu, PanKlor napisał: Większość ludzi nie mieszka w piwnicy... zgadzam się, ja mieszkam w bloku i w 15 m2 miałem Auro3D 13.1( sba ) i szkoda że postąpiłem tak a nie inaczej... ale zachciało się czegoś innego i dałem dupy😞🫣🤦♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Masz jakas fotkę z tego 13.1 na 15metrach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października (edytowany) @Piotr SonidoWejdź se na audiostereo.pl i chyba temat Auro3D czy coś podobnego, stary temat sprzed 3 lat... nie dokończyłem tematu bo tam się już później zrobił syf, przepychanki etc... więc finał-owo nie było zdjęć Edytowano 5 października przez amatorkina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Przed chwilą, amatorkina napisał: Wejdź se na audiostereo.pl i chyba temat Auro3D czy coś podobnego, stary temat z przed 3 lat Sprzed. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 7 minut temu, no_i_fajnie napisał: Sprzed. Nie zwracam na pisownię, większość tutaj piszących to łamie polszczyznę że aż oczy bolą ale nic mi do tego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Przed chwilą, amatorkina napisał: Nie zwracam na pisownię, większość tutaj piszących to łamie polszczyznę że aż oczy bolą ale nic mi do tego Na brakujace slowa tez nie zwracasz, spoko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Nie siedzę przed klawiaturą tak jak inni, ja w pracy piszę ze smartfona w wolnej chwili, jak coś pominę to trusno można się domyślec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 15 minut temu, amatorkina napisał: Nie siedzę przed klawiaturą tak jak inni, ja w pracy piszę ze smartfona w wolnej chwili, jak coś pominę to trusno można się domyślec To moze zajmij sie glownie praca, bo za duzo masz tych wolnych chwil. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 4 minuty temu, no_i_fajnie napisał: To moze zajmij sie glownie praca, bo za duzo masz tych wolnych chwil. Praca nie wilk nie ucieknie🤣 jeżdże wózkiem widłowym bocznym komisionując w Brilluxie ( farby ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 2 minuty temu, amatorkina napisał: Praca nie wilk nie ucieknie🤣 jeżdże wózkiem widłowym bocznym komisionując w Brilluxie ( farby ) Aha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Masz jakas fotkę z tego 13.1 na 15metrach? 1 godzinę temu, amatorkina napisał: Wejdź se na audiostereo.pl i chyba temat Auro3D czy coś podobnego, stary temat sprzed 3 lat... 1 godzinę temu, amatorkina napisał: finał-owo nie było zdjęć To po co ma tam wchodzić skoro i tak zdjęć tam nie ma? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 2 godziny temu, eMBe napisał: To po co ma tam wchodzić skoro i tak zdjęć tam nie ma? Nie ma tylko końcowych zdjęć😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Fajnie, że to napisałeś w oryginalnym poście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października @PanKlor I w co ty mnie wpakowałeś z tym UMIKiem... Zrobiłem pierwsze pomiary, okazuje się że w dotychczasowym miejscu odsłuchowym miałem mocno podbity bas. Do tego odkryłem, że z powodzeniem mogę przenieść odsłuch na środek pokoju, a to oznacza rozbudowę do 7.2.2, może 7.2.4 i przeoranie salonu. Widzę, że kolejne zakupy zrobię szybciej niż myślałem. SB-3000 dojedzie w poniedziałek więc dopiero wtedy zacznie się zabawa z dwoma subami. Dobra, w takim razie kolejny etap to wymiana ampli i rozbudowa. Na głośniki boczne raczej wezmę Minxy, bo na parapecie nie poszaleję, ewentualnie pokombinuję z jakimiś on-wall, to sobie na spokojnie ogarnę. Bardziej mnie interesuje zasilenie tego, podoba mi się brzmienie Onkyo i chciałbym przy tym pozostać, wstępnie upatrzyłem sobie Onkyo TX-RZ50, ale przy 7.2.4 potrzebny jest dodatkowy wzmacniacz do zasilenia dwóch dodatkowych atmosów - Minx11. Pytanie jaki ten wzmacniacz, żeby to ze sobą połączyć, ile by to kosztowało i czy trzeba będzie to osobno włączać? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) 1 godzinę temu, Mjecisuaf napisał: Pytanie jaki ten wzmacniacz, żeby to ze sobą połączyć, ile by to kosztowało i czy trzeba będzie to osobno włączać? Rozsądnie jak najtanszy... Najlepiej/najprosciej sama koncowka mocy. Ważne, żeby byl trigger in to nie będziesz miał tego włączać. Poszukaj Toppinga, Fosinalbo czegoś podobnego. To ma zasilic surround wiec nie ma co szaleć moim zdaniem. Edytowano 11 października przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Ok, wszystko jasne. Na szybko znalazłem Fosi Audio ZA3 48V w okolicach 700 zł, czyli bez tragedii. Póki co dzięki, muszę tylko dobrze rozplanować i za jakiś czas wezmę się za rozbudowę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Dnia 5.10.2024 o 13:58, amatorkina napisał: @Piotr SonidoWejdź se na audiostereo.pl i chyba temat Auro3D czy coś podobnego, stary temat sprzed 3 lat... nie dokończyłem tematu bo tam się już później zrobił syf, przepychanki etc... więc finał-owo nie było zdjęć To po co mam wchodzić jak nie było zdjęć Pytałem o zdjęcia. Dnia 5.10.2024 o 18:24, eMBe napisał: Fajnie, że to napisałeś w oryginalnym poście No też tak to zrozumiałem :D:D:D 15 godzin temu, Mjecisuaf napisał: Minx11. Pytanie jaki ten wzmacniacz, żeby to ze sobą połączyć, ile by to kosztowało i czy trzeba będzie to osobno włączać? Wystraczy Ci najtańszy Fosi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts