Q21 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 Hmm, może łatwo, prosto i przyjemnie - Dali? W razie czego zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Dnia 1.09.2023 o 17:21, Kubakk napisał: Niedawno powstał taki filmik , ponoć tip top sprzęt może zamiast arii warto posłuchać takich ew. mniejszej wersji ? Jest jeszcze do tego filmu dodatek Czy Vestia to następca Aria czy coś takiego. Niestety ale mam wrażenie że jakość filmów jak i wiedzy Michała spada z każdym kolejnym filmem. Ale zaczął ogarniać sobie te filmy jako jeden z pierwszych i jak widac daje to rezultaty więc trzymam kciuki. Dnia 3.09.2023 o 16:29, ninum napisał: Lipa, Audio Physic w linii Classic nie ma głośnika centralnego w kolorze walnut. Są dostępne tylko czarne i białe w szklanej obudowie W międzyczasie popełniłem stereo do salonu: Hegel H190 + Elac Vela 407 i ten duet jest dla mnie miodzio a przede mną jeszcze kabelki i lepsze źródło Tutaj było prościej bo dosyć szybko trafiłem na to co mnie urzekło i nie szukałem już dalej. Teraz jak to powtórzyć w kinie 🤔 ....tylko nie piszcie o zestawie Vela bo moja psycha i portfel tego nie wytrzymają U Klipscha tak to działało wiele lat i wiesz co? Jak je sprzedawałem lat temu ponad 10 to kompletnie nikt nie robił z tego problemu. Autentycznie tony tego wyjechało i jedynie skończyło się na pytaniu i odpowiedź "aha". Jak się zmienia ?:) A co jest przyjemnego w Dali? Które? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Pozwolę sobie też nasz film o Vestiach dorzucić 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: A co jest przyjemnego w Dali? Które? Opticony. Moim zdaniem bardzo spójne i uniwersalne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 5 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2023 Aria i Vestia odpadły. Audio Physic Classic 8 przykryły je czapką. Co więcej wcale nie są tańsze bo fronty AP można teraz kupić za 8k. Z Dali słuchałem tylko Oberonów, które na tamtym etapie zagrały lepiej od Klipscha, ale już gorzej od Vestii. Opiconów nie słuchałem. Męczy mnie ten KEF - fajnie wygląda, ma udane monitory i atmosy. Ciekawe jak zagra vs Audio Physic. W przyszłym tygodniu będę w Katowicach/Krakowie, może gdzieś je znajdę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 20 godzin temu, Q21 napisał: Opticony. Moim zdaniem bardzo spójne i uniwersalne Opticony nie sa absolutnie uniwersalne. To kolumny które zasługują na mega dobre parowanie ze wzmacniaczami a przez swoją wysoką górę także odbiorce który słucha dobrze nagranych utworów oraz lubi takie detale. Uniwersalne to ostatnie słowo które o nich bym powiedział. 18 godzin temu, ninum napisał: Z Dali słuchałem tylko Oberonów, które na tamtym etapie zagrały lepiej od Klipscha, ale już gorzej od Vestii. Opiconów nie słuchałem. Kompletnie inne granie. 18 godzin temu, ninum napisał: W przyszłym tygodniu będę w Katowicach/Krakowie, może gdzieś je znajdę. Na pewno. Tylko zadzwoń sobie wcześniej do salonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 20 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2023 (edytowany) A co powiecie o komplecie ELAC Solano do mojego Arcama? coś czytałem na forum, ale może ktoś z Was miał okazję słuchać w takiej konfiguracji albo ma porównanie do Elac Carina albo Audio Physic Classic 8? Coraz bardziej skłaniam się do lepszych kolumn ale z drugiej ręki... Edytowano 20 września 2023 przez ninum 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Od razu zaznacze ze nie pamietam o ktory model chodzilo, ale pan w sklepie w NL postawil Pylony wyżej niz Audio Physics. Tak mi sie przypomniało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 22 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2023 Nikt..nic?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 Popatrz co ci się podoba, sprawdź cenę i ta grupkę która zostanie spróbuj przetestować. Ja za Pylon Doamond jestem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 22 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2023 Pylon jakoś wizualnie mi nie leży... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 Pamiętaj że mają spory wybór wykończeń. I gra to lepiej niż cena sugeruje. To w/g mnie oczywiście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Dnia 20.09.2023 o 20:56, ninum napisał: A co powiecie o komplecie ELAC Solano do mojego Arcama? Fajne paczki. Będzie sporo basu ale dobrej jakości. Dnia 20.09.2023 o 21:33, Artur Brol napisał: Od razu zaznacze ze nie pamietam o ktory model chodzilo, ale pan w sklepie w NL postawil Pylony wyżej niz Audio Physics. Tak mi sie przypomniało. Serio? Dnia 20.09.2023 o 20:56, ninum napisał: coś czytałem na forum, ale może ktoś z Was miał okazję słuchać w takiej konfiguracji albo ma porównanie do Elac Carina albo Audio Physic Classic 8? Coraz bardziej skłaniam się do lepszych kolumn ale z drugiej ręki... I bardzo słusznie. Faktycznie grają lepiej niż Carina. To jednak seria pomiedzy nimi a 4ką Vela. AP zagraja znacznie bardziej rozdzielczo. Prezyzyjnie. Z szybszym , mniejszym basem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 24 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2023 (edytowany) Dziękuję Piotrze. hmm,,,skoro ma być sub (albo dwa) to wydaje się że nie potrzebuję tyle basu z frontów (Solano) i lepiej pójść w precyzję Audio Physic (?) W takim razie jakie używane fronty warto szukać z AP w przedziale 7-8 tyś. ? Edytowano 24 września 2023 przez ninum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 24 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2023 Są na sprzedaż używane APC5 - na front w 26m2 dadzą radę czy trzeba szukać APC8? Ewentualnie na surroundy zamiastaAPC3? są w podobnej cenie a do nich trzeba doliczyć jeszcze standy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Dnia 24.09.2023 o 20:33, ninum napisał: Dziękuję Piotrze. hmm,,,skoro ma być sub (albo dwa) to wydaje się że nie potrzebuję tyle basu z frontów (Solano) i lepiej pójść w precyzję Audio Physic (?) W takim razie jakie używane fronty warto szukać z AP w przedziale 7-8 tyś. ? Jeśli 100% kino to tak. Jestem za W tej cenie dostaniesz Tempo VI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 26 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2023 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli 100% kino to tak. no właśnie chodzi o to że pokój ma być bardziej uniwersalny - materiał: filmy (40%), mecze/sport (20%), koncerty/stereo (20%) i gry komputerowe (20%). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 1 minutę temu, ninum napisał: no właśnie chodzi o to że pokój ma być bardziej uniwersalny - materiał: filmy (40%), mecze/sport (20%), koncerty/stereo (20%) i gry komputerowe (20%). Tylko czy te suby będa grać w stereo też? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 26 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2023 3 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Tylko czy te suby będa grać w stereo też? Tak, na razie zacznę od jednego JL Audio, ale chciałbym żeby grał również w stereo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września 2023 Udostępnij Napisano 27 września 2023 22 godziny temu, ninum napisał: Tak, na razie zacznę od jednego JL Audio, ale chciałbym żeby grał również w stereo. Dobry pomysł. To mocne suby z fajnym basem. Troche może Ci zejść z ustawieniem ich pod stereo ale warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 9 stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia (edytowany) Mam jeszcze pytanie - czy Vela 5.0 to nie przesada do kina? Używany zestaw wychodzi jakieś 25% drożej niż Audio Physic Classic 8/12 (głównie przez drogi głośnik centralny) i tak się zastanawiam.... Edytowano 9 stycznia przez ninum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninum Napisano 9 stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia Dnia 8.08.2023 o 20:00, Piotr Sonido napisał: Zdecydowanie tak. 4 x Vela BS403 czy 2x AP classic 5 + 2x AP classic 3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 stycznia Udostępnij Napisano 13 stycznia Dnia 9.01.2024 o 21:31, ninum napisał: Mam jeszcze pytanie - czy Vela 5.0 to nie przesada do kina? Używany zestaw wychodzi jakieś 25% drożej niż Audio Physic Classic 8/12 (głównie przez drogi głośnik centralny) i tak się zastanawiam.... Wiesz wszystko jest kwestią ceny. Skoro mają centralny. A mają model 401 to znaczy że ktoś to kupuje. Powiem tak w kinie bym ich nie wybrał. Ja. Bo szkoda by mi było kasy. W stereo tak. Z drugiej strony ten centralny jest na prawdę bardzo dobry. Dnia 9.01.2024 o 23:10, ninum napisał: 4 x Vela BS403 czy 2x AP classic 5 + 2x AP classic 3? Front podłogowy w kinie nic nie zyskasz. Bo i tak będzie pasmo obcięte. AP gra po prostu inaczej. W obecnej cenie jakiej są dostępne Vele. Brał bym Vele. Z centralnym rozumiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts