Skocz do zawartości

DAC do rotel A11 Tribute i Sonus Faber Lumina II

Recommended Posts

Napisano

Witam ponownie :)

Tym razem zastanawiam się nad doborem DACa do tego zestawu. A11 Tribute gra świetnie z Luminami ale nie ma żadnych wejść cyfrowych do połączenia ze streamerem (najpewniej Wiim mini/pro). Zaznaczam, że A11 Tribute jeszcze nie stoi u mnie w mieszkaniu (na horyzoncie jest A11 mkII ale jeszcze o nim nic nie wiadomo więc nie wiem czy warto czekać). Zależy mi na brzmieniu zbliżonym do tego grania a więc: muzykalnie, sprężysty, dobrej jakości bas (nie bułowaty), z obecną, dobrą średnicą i nieostrą górą (góra dobrej jakości ale bez szpilek). Rytm, emocje i piękna barwa. Zestaw ma świetną stereofonię. W planach mam dołożenie suba (23m2 więc to pewnik) 👌🏼.

Chętnie posłucham porad 🤗

Napisano

Cześć, na pewno warto sprawdzić z takimi oczekiwaniami Chorda Mojo. Wielu dokładnie tak kojarzy się jego granie. Podobnie z Cayin iDAC-6 MK2. Warto też sprawdzić EverSolo DAC Z6 lub DAC Z8, Toppinga E70 Velvet. To oczywiście propozycje nieco w ciemno, bo nie podałeś budżetu ;)