mar77a Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Witam ponownie Tym razem zastanawiam się nad doborem DACa do tego zestawu. A11 Tribute gra świetnie z Luminami ale nie ma żadnych wejść cyfrowych do połączenia ze streamerem (najpewniej Wiim mini/pro). Zaznaczam, że A11 Tribute jeszcze nie stoi u mnie w mieszkaniu (na horyzoncie jest A11 mkII ale jeszcze o nim nic nie wiadomo więc nie wiem czy warto czekać). Zależy mi na brzmieniu zbliżonym do tego grania a więc: muzykalnie, sprężysty, dobrej jakości bas (nie bułowaty), z obecną, dobrą średnicą i nieostrą górą (góra dobrej jakości ale bez szpilek). Rytm, emocje i piękna barwa. Zestaw ma świetną stereofonię. W planach mam dołożenie suba (23m2 więc to pewnik) 👌🏼. Chętnie posłucham porad 🤗 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Cześć, na pewno warto sprawdzić z takimi oczekiwaniami Chorda Mojo. Wielu dokładnie tak kojarzy się jego granie. Podobnie z Cayin iDAC-6 MK2. Warto też sprawdzić EverSolo DAC Z6 lub DAC Z8, Toppinga E70 Velvet. To oczywiście propozycje nieco w ciemno, bo nie podałeś budżetu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar77a Napisano 10 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 No tak.. 😐 Budżet w okolicach 1000zł za używany (ok. 1200 za nowy) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 W takim razie Topping E50, iFi Zen DAC V2 - ale on ma jedynie USB, choć brzmieniowo powinien Ci odpowiadać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts