sylwesterborek1988 Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Witam. Posiadam zestaw kina domowego JBL Studio seria 500, który napędzany jest amplitunerem Onkyo tx nr636. Moje pytanie do Was brzmi czy z tego zestawu można wyciągnąć i oczekiwać coś więcej? Na jakim amplitunerze zagra lepiej? Czy jest odpowiednio dobrany do tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2023 Cześć, masz pełne kino domowe, czy tylko stereo? Pytam, bo nie widzę głośnika centralnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwesterborek1988 Napisano 16 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2023 7 minut temu, Q21 napisał: Masz rację nie mam centralnego z tego zestawu. Jakieś no name chwilowo. W sumie to mój post odnosi się do frontów. Czym je napędzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2023 Jeśli obecne Onkyo daje radę, a dźwięk Ci się podoba, to bym nie kombinował. To łatwe w napędzeniu kolumny, ale w zamian poszedłbym w fajną centralkę. Szukając jednak ampli warto spojrzeć na Marantza Cinema 60 oraz Onkyo TX-NR7100. Zapewnią upgrade zarówno dźwiękowy, jak i w kwestii w funkcjonalności. https://www.q21.pl/marantz-cinema-60-srebrno-zloty.html https://www.q21.pl/onkyo-tx-nr7100-czarny.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwesterborek1988 Napisano 16 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2023 Dzięki za podpowiedź co do Ampli. Sam szukałem czegoś z serii Onkyo RZ 900 lub 1100. Co do centralki to uparcie szukam z serii 500 ale jest ciężko dostępna na rynku wtórnym pewnie skończy się na serii 200, a konkretnie JBL studio 225c. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwesterborek1988 Napisano 19 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Podpowiecie mi jakiego amplitunera z Yamahy szukać, który byłby lepszy od obecnego Onkyo tx-nr636? Nie szukam nowego, raczej rozglądam się za używanym sprzętem. Zależy mi na podobnej funkcjonalności ale lepszym brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 To jest kino czy stereo? Jak w kinie chcesz więce jto RZ50, RZ900 albo 1100 jak słusznie zauwazono. JBL grają tez świetnie z Arcamem. Tu pewnie jakiś uzywany model 390. Albo jak by się udało nowszą 10tke. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwesterborek1988 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 1 minutę temu, Piotr Sonido napisał: To jest kino czy stereo? Jak w kinie chcesz więce jto RZ50, RZ900 albo 1100 jak słusznie zauwazono. JBL grają tez świetnie z Arcamem. Tu pewnie jakiś uzywany model 390. Albo jak by się udało nowszą 10tke. Wiem, że nie ma uniwersalnego środka wiec raczej stawiam na kino. Stereo od czasu do czasu do słuchania muzyki. Mocno zastanawiam się nad RZ 900 lub 1100 i nad jakąś Yamahą ale tutaj kompletnie się nie znam. Nigdy nie miałem żadnej Yamahy dlatego proszę was w tej kwestii o poradę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 16 minut temu, sylwesterborek1988 napisał: Wiem, że nie ma uniwersalnego środka wiec raczej stawiam na kino. Stereo od czasu do czasu do słuchania muzyki. Mocno zastanawiam się nad RZ 900 lub 1100 i nad jakąś Yamahą ale tutaj kompletnie się nie znam. Nigdy nie miałem żadnej Yamahy dlatego proszę was w tej kwestii o poradę No to mimo że stary to RZ900 gra super. Ma słaba kalibrację tylko. Możesz polować też na Modele Yamaha 2070 albo 3070 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwesterborek1988 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Dokładnie nad podobnymi modelami sam się zastanawiałem przeczeszując internet. Co powiecie nad bardziej nowocześniejsza jednostką jaka jest RX A2A? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 RX-A2A to fajny amplituner, ale brzmieniowo nie zagra tak jak starsze modele. Z nówek jest niżej niż wspomniane przeze mnie modele moim zdaniem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Nie. Z Avantage dopiero model A4A jest przeskokiem. Podobnie było właśnie w poprzednim designie 880 to nie jest 1080 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts