Skocz do zawartości

Poszukiwanie nowego radioodtwarzacza do pracy

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Poszukuję radia/głośnika/kolumny/boomboxa/radioodtwarzacza - czegoś co będzie lepsze niż obecne urządzenie audio znajdujące się u mnie w pracy na dziale, ponieważ jest ono już dość stare i ma kiepską jakość dźwięku. Od nowego urządzenia oczekuję:

- żeby miało nie mniej mocy niż obecne urządzenie

- bluetootha 

- radia fm

- musi mieć zasilanie sieciowe

- urządzenie będzie działać 16h dziennie (2 zmiany), więc musi być wytrzymałe 

Budżet mam niestety mały bo jest to 400zł. W załączniku przesyłam zdjęcia obecnego urządzenia.

Z góry dziękuję za wszelkie rady i opinie.

7200cd154978881ff7c458ce348f.jpg

2916d63249b98a4792a8099e7f85.jpg

Napisano
22 minuty temu, gienas napisał:

Wejdź na Olx, wpisz w szukajkę "wieża bluetooth", zaznacz pułap cenowy = wybierz cosik.

U mnie w robocie ekipa zrobiła podobnie j/w i sprzęt działa już kilka lat...

Ciężko mi coś znaleźć bo w tym starym jest z tyłu napisane że ma 42 W, a jak przeglądam aukcje/ogłoszenia to do mocy jest dopisek RMS i nie wiem czy te 42W to też jest RMS, więc ciężko mi porównywać inne radioodtwarzacze z tym co mam w pracy.

Napisano
1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć

Może nie będzie to zauważalnie lepsze ale na pewno nowczesniejsze i mniejsze. Zerknij sobie w internecie na taki produkt DUAL 55 DAB i daj znać czy trafiliśmy:)

Bardziej chodziło mi o coś większego co miało by podobną moc, bądź większą. Znalazłem coś takiego https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/drobny-sprzet-rtv/radioodtwarzacze/boombox-blaupunkt-bb30bt-fm-cd-mp3-usb , lecz moc wyjściowa to 2 x 6 W czyli będzie to słabsze niż to obecne co mam w pracy chyba że coś źle rozumiem. Znalazłem, również coś takiego https://www.neo24.pl/manta-spk5230.html , lecz niestety nie ma chyba zasilania sieciowego.

Napisano
Dnia 31.08.2023 o 19:33, Kokesz napisał:

Witam.

Poszukuję radia/głośnika/kolumny/boomboxa/radioodtwarzacza - czegoś co będzie lepsze niż obecne urządzenie audio znajdujące się u mnie w pracy na dziale, ponieważ jest ono już dość stare i ma kiepską jakość dźwięku. Od nowego urządzenia oczekuję:

- żeby miało nie mniej mocy niż obecne urządzenie

- bluetootha 

- radia fm

- musi mieć zasilanie sieciowe

- urządzenie będzie działać 16h dziennie (2 zmiany), więc musi być wytrzymałe 

Budżet mam niestety mały bo jest to 400zł. W załączniku przesyłam zdjęcia obecnego urządzenia.

Z góry dziękuję za wszelkie rady i opinie.

7200cd154978881ff7c458ce348f.jpg

2916d63249b98a4792a8099e7f85.jpg

Budżet na kupno urządzenia to jednak 600 zł 

20 godzin temu, lysy napisał:

Co prawda nie posiada radia FM, aczkolwiek resztę wymaganych opcji ma:

EDIFIER D12

Patrzyłem to byłby akurat gdyby nie to że właśnie radia FM nie ma 😄