Iron Napisano wczoraj o 17:26 Autor Napisano wczoraj o 17:26 3 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Ważne jest umiejscowienie tego mikrofonu. Mam na myśli wysokość od zismi i odległość od ścian. Dodatkowo jeśli w pomieszczeniu jest "pustka" to niestety pomiar będzie "stracony". Pustki nie ma , normalne umeblowanie jak to w pokoju/salonie. Mikrofon umieszczałem na statywie na wysokości uszu (pomiar 8x). Jednak może spróbuję ponownej kalibracji. Nie pamiętam dokładnie jak było w poprzednim ampli Yamahy( i jej YPAO) , ale przy Audyssey wyniki nie zawsze były jednakowe. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Dnia 8.03.2026 o 18:26, Iron napisał: Pustki nie ma , normalne umeblowanie jak to w pokoju/salonie. Mikrofon umieszczałem na statywie na wysokości uszu (pomiar 8x). Jednak może spróbuję ponownej kalibracji. Nie pamiętam dokładnie jak było w poprzednim ampli Yamahy( i jej YPAO) , ale przy Audyssey wyniki nie zawsze były jednakowe. Mikrofon YPAO nie zmienił się na przestrzeni lat w produktach. Zrób jeszcze jedno podejście Odpisz, cytując
Recommended Posts