Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam Szanowne Grono. Kilka msc temu pytałem tutaj o niedrogi zestaw stereo z głośnikami podstawkowymi. Przerobiłem wtedy kilka odsłuchów w sklepach i wyrok finalnie padł na Bowersy które skradły moje serce. Od tamtego czasu minęło sporo czasu a ja nie dokonałem zakupu z powodu niekończącego się remontu mieszkania... Ostatnio odświeżyłem temat i postanowiłem, że przed zakupem jeszcze raz zrobię odsłuch. Tak też zrobiłem, z tym, że teraz wziąłem już inne głośniki na tapetę (zostawiłem tylko B&W jako punkt odniesienia). I ku mojemu zaskoczeniu jak podpiąłem Klipsch R-50M (nie mylić z R-51m które były dla mnie za jasne) to przez chwilę myślałem, że grają dalej B&W (w tym scena). Spojrzałem na cenę i dużo nie myśląc stałem się posiadaczem tych głośników bo parę zakupiłem za mniej niż wynosi cena jednej sztuki B&W.

Teraz do rzeczy, szukam wzmacniacza, cena najlepiej do 1000zł max - muzyka będzie leciała tylko i wyłącznie ze Spotify/Tidal więc problem mnogiej ilości wejść się rozwiązuje. Wiem, że w tej cenie ciężko o dobry wzmacniacz ze streamerem więc takowego najwyżej dokupię w okresie późniejszym, a póki co fajnie jakby był chociaż Bluetooth (najlepiej Aptx). 

Wstępnie myślę o Loxjie 30A, ale zauważyłem też Cambridge'a axa25 oraz Tage Harmony HTA-600B. Jestem otwarty na wszelkie sugestie, raczej budżet tutaj jest najważniejszy. Pokój jest mały - 15m.

Czołem!

Edytowano przez GrzegorzJ
Napisano

Loxije będzie za jasny za konturowy do Klispcha albo Bowersa. To z czasem będzie dźwięk męczący.

Taga lepiej się tu sprawdzi. A tak na prawde powinieneś celowac w używany starsy wzmacniacz o cieplejszym brzmieniu. Jeszcze na serwis zostanie.

Pioneery 656/676, Harmany od HK650, ale tez modele 6500, Denon PMA 560/860

Napisano

Dorzuć parę złotych, my zrobimy Ci fajny rabat i pomyśl nad Argon Audio SA1. To bardzo fajne połączenie z Klipach, chociaż równie ciekawie zagra z firmowymi kolumnami Argon. 

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy i indywidualne wyceny.