Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć Wszystkkim!

Niestety trochę zakopałem się w temacie, więc proszę o pomoc na forum bardziej doświadczonych użytkowników. 

To co próbuję prawidłowo zrobić, to podłączyć sygnał z Suba SVS-4000 do końcówki mocy Dynacord L2800FD. SUB ma złącza RCA, natomiast Dynacord XLR. Czy może mi ktoś w jednoznaczny sposób wytłumaczyć, czy potrzebuję do tego rozwiązania kabel Y RCA i rozgałęzić sygnał na oba kanały i podłączyć do końcówki mocy, czy wystarczy jeden kanał przeciągnać od SUBa? (dodam, że obecnie mam amplituner podłączony kablem Y do Suba)

Drugie pytanie, to sama przejściówka do RCA-XLR, niestety gubię się już w tematach w internecie, ponieważ podobno nie jest zalecane podłączenie zwykłej przejściówki takiej jakiejś z aukcji, a musi zostać zastosowana specjalnie przygotowana taką jaką miała chociażby firma Emotiva "Balanced XLR to Unbalanced RCA Adapter Interconnect", czy ktoś może mi polecić przejściówkę z dobrze połączonymi pinami na potrzeby mojego podłączenia, czy ta będzie prawidłowa? - KaCsa MC-931G?

Wybaczcie mało fachowy język i z góry dziękuję za wszelką pomoc! 

Napisano (edytowany)

Nieoczekiwany zwrot akcji...  zabawne, bo stworzyłem sobie sam problem, a cały czas po zmianie SUB'a z Klipsch R-115SW (tam nie było) miałem wrażenie, że nie posiadam złacz XLR... niespodzianka, dziękuję za uświadomienie mnie co posiadam ;) 

To jeszcze pozwolę sobie tylko dopytać, czy lepiej w tym przypadku użyć obu złącz L/F XLR, czy wystarczy jednego z dwóch? 

Edytowano przez Jaccam22