2xB Napisano 31 marca 2009 Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Witam,Tematów o wyborze słuchawek było już mnóstwo, więc postaram się pominąć ciągle wałkowane modele.Odsłuchałem już: Sennheisery HD555, AKG K530, CAL! i któreś Denony w tym przedziale cenowym.Na razie odpadły z konkursu CAL! i Denony. Z pozostałej dwójki na prowadzeniu są AKG Dodatkowo czekam na odsłuch Grado SR60.Natomiast nie o tym chciałem... znalazłem ostatnio ofertę firmy Audio Technica, a w niej wspomniany model ATH-D500. Czy ktos może miał styczność z tymi słuchawkami??Może jeszcze coś wartego uwagi w tym przedziales cenowym... Beyerdynamic?Dla kompletnego obrazu dodam, że słuchawki będą głównie podłączone do słabych źródeł tj. laptop, ipod, rzadziej do domowego CD.Muzyka to wszystko od lekkego rocka po heavy metal Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 marca 2009 Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Osobiście nie podoba mi się dźwięk Audio Technici, ale moje preferencje brzmieniowe chyba różnią się znacznie od twoich. Dla mnie Denon gra bardzo dobrze (mam AH-D301, gratis, ale daje radę) w porównaniu do AT modelu 700 czyli wyżej zagrały podobnie, może bas był minimalnie lepszy, ale za róznice w cenie 600zł (albo wartość 4 Denonów) to trochę mało. Bayerdynamic powinien się dobrze sprawdzić w rocku czy metalu, ale moi zdaniem warte uwagi są tylko 880 i 990, a to nie ta półka cenowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 31 marca 2009 Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Słabemu źródłu nie zaszkodzą dobre słuchawki. Jeśli już trochę słuchałeś to wiesz jak spore mogą być różnice w brzmieniu słuchawek.Czyli raczej sam możesz wybrać swojego faworyta .Jeśli nie da się ich posłuchać w jednym miejscu ,a raczej nie da bierz ze sobą płyty które dobrze znasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts