Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Qlak napisał:

Dlatego chciałem poprosić o pomoc w doborze czegoś co gra dobrze, ale jednocześnie nie jest przeogromnym klocem i ma możlwość podwieszenia.
Będę wdzięczny za pomysły.

Żeby to dobrze grało i dało się rozsądnie skalibrować to nie może po prostu wisieć. Musi być w ustalonej pozycji.

Napisano (edytowany)

Masz dwa miejsca na powieszenie na ścianie w tej kolumnie (krzyże). Idziesz do dowolnej firmy z maszynami CNC i prosisz o coś takiego ze stali jak Ci na szybko zaprojektowałem. 2 sztuki na głośnik. Wkładasz krzyżyk do wnęki, obracasz ~45 stopni, kontrujesz śrubką tzw. robaczkiem żeby się nie obróciło (stąd ten otwór), i już masz mocowanie na magnes. Jak coś to pracuję na CNC, jak nie masz nic blisko to mógłbym coś takiego ogarnąć, ale nie znam rozmiarów krzyżyka.

g714RP140D-B.jpg

uchwyt-do-Klipsch-1.png

uchwyt-do-Klipsch-2.png

uchwyt-do-Klipsch-3.png

Edytowano przez Butler
Napisano
1 godzinę temu, Butler napisał:

Masz dwa miejsca na powieszenie na ścianie w tej kolumnie (krzyże). Idziesz do dowolnej firmy z maszynami CNC i prosisz o coś takiego ze stali jak Ci na szybko zaprojektowałem. 2 sztuki na głośnik. Wkładasz krzyżyk do wnęki, obracasz ~45 stopni, kontrujesz śrubką tzw. robaczkiem żeby się nie obróciło (stąd ten otwór), i już masz mocowanie na magnes. Jak coś to pracuję na CNC, jak nie masz nic blisko to mógłbym coś takiego ogarnąć, ale nie znam rozmiarów krzyżyka.

Wow. O panie :D, podziwiam umiejętności. Rzeczywiście, robiąc takie cuda to idzie chyba zrobić wszystko. Nooo to zmienia postać rzeczy. Nie wiedziałem, że zwykły śmiertelnik może zdobyć takie cuda na wymiar :). W takim wypadku, znów skłaniam się ku Klipschom. Dzięki za pomysł! No i poświęcony czas :D. Jestem pod wrażeniem.