Qlak Napisano 11 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2023 26 minut temu, Butler napisał: Choćby na magnesy neodymowe, zerknij tu jak kolega sobie zrobił https://forum.audio.com.pl/topic/86040-kolumny-dolby-atmos-w-suficie-heco-ambient-11f/#comment-492127 Wiem o magnesach, pisałem nawet o nich w tym samym poście, na który odpowiadałeś. Ale Klipsch są zrobione inaczej, także o ile nie ma się czegoś jeszcze to ta metoda odpada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 11 października 2023 Udostępnij Napisano 11 października 2023 1 godzinę temu, Qlak napisał: Dlatego chciałem poprosić o pomoc w doborze czegoś co gra dobrze, ale jednocześnie nie jest przeogromnym klocem i ma możlwość podwieszenia. Będę wdzięczny za pomysły. Żeby to dobrze grało i dało się rozsądnie skalibrować to nie może po prostu wisieć. Musi być w ustalonej pozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 października 2023 Udostępnij Napisano 11 października 2023 (edytowany) Masz dwa miejsca na powieszenie na ścianie w tej kolumnie (krzyże). Idziesz do dowolnej firmy z maszynami CNC i prosisz o coś takiego ze stali jak Ci na szybko zaprojektowałem. 2 sztuki na głośnik. Wkładasz krzyżyk do wnęki, obracasz ~45 stopni, kontrujesz śrubką tzw. robaczkiem żeby się nie obróciło (stąd ten otwór), i już masz mocowanie na magnes. Jak coś to pracuję na CNC, jak nie masz nic blisko to mógłbym coś takiego ogarnąć, ale nie znam rozmiarów krzyżyka. Edytowano 11 października 2023 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 11 października 2023 Udostępnij Napisano 11 października 2023 Pisałem do Ciebie PW w sprawie Tannoy:) Masz tam uchwyty do mocowania na ścianie lub suficie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 11 października 2023 Udostępnij Napisano 11 października 2023 Masz jeszcze Heco Ambient. Zamontujesz je na płasko na suficie (chociaż dodałbym jakieś zabezpieczenie żeby się nie wysunęły przypadkiem). https://www.q21.pl/heco-ambient-11f.html W opcji malo budżetowej popatrz na kolumny typu Focal Dome albo bardziej budżetowej Tannoye od/jak u Maćka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qlak Napisano 11 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2023 1 godzinę temu, Butler napisał: Masz dwa miejsca na powieszenie na ścianie w tej kolumnie (krzyże). Idziesz do dowolnej firmy z maszynami CNC i prosisz o coś takiego ze stali jak Ci na szybko zaprojektowałem. 2 sztuki na głośnik. Wkładasz krzyżyk do wnęki, obracasz ~45 stopni, kontrujesz śrubką tzw. robaczkiem żeby się nie obróciło (stąd ten otwór), i już masz mocowanie na magnes. Jak coś to pracuję na CNC, jak nie masz nic blisko to mógłbym coś takiego ogarnąć, ale nie znam rozmiarów krzyżyka. Wow. O panie , podziwiam umiejętności. Rzeczywiście, robiąc takie cuda to idzie chyba zrobić wszystko. Nooo to zmienia postać rzeczy. Nie wiedziałem, że zwykły śmiertelnik może zdobyć takie cuda na wymiar . W takim wypadku, znów skłaniam się ku Klipschom. Dzięki za pomysł! No i poświęcony czas . Jestem pod wrażeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts