xjaca89x Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 Witam. Jak w temacie - nabyłem okazyjnie używany amplituner Onkyo TX-8020, poszukuję kolumn stereo do dużego salonu z aneksem kuchennym (~50m2). Zestaw wyłącznie do muzyki, zróżnicowana gatunkowo, źródła: spotify z tabletu po bluetooth, radio, za jakiś czas gramofon (wybór amplitunera z uwagi na wejście phono). Od konfiguracji oczekuję tak naprawdę akceptowalnej jakości dźwięku ogólnie. Chodzi o to, że nie chciałbym zbudować zestawu który okaże się gorszy niż miniwieża czy muzyka z prostego soundbara bez subwoofera. Mam możliwośc kupienienia w bardzo okazyjnej cenie kolumn Eltax Liberty 5+ (wersja srebrna), ale może warto zainwestować w coś innego? Budżet max 1000 zł, mile widziane jednak mniej. A co za tym idzie głównie (tylko?) używki wchodzą w grę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 https://www.olx.pl/d/oferta/glosniki-kolumny-tannoy-mercury-v4-CID99-IDWMHuY.html https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dali-blue-6006-CID99-IDVjEF4.html https://www.olx.pl/d/oferta/wharfedale-diamond-10-6-2szt-okazja-CID99-IDWTAs1.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xjaca89x Napisano 10 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2023 (edytowany) Czy będzie znacząca różnica w porównaniu z Eltax Liberty 5+ (wersja srebrna)? Można je mieć za mniej niż połowe ceny wskazanych. Edytowano 10 października 2023 przez xjaca89x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Dla mnie będzie ale dla Ciebie może nie być lub będzie mała w stosunku do dołożonej kwoty. Spróbuj podzwonić po tych ogłoszeniach i zapytaj czy możesz przyjechać ze swoim wzmacniaczem i posłuchać tych kolumn. Będziesz mógł wybrać pod siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Dnia 9.10.2023 o 15:35, xjaca89x napisał: Witam. Jak w temacie - nabyłem okazyjnie używany amplituner Onkyo TX-8020, poszukuję kolumn stereo do dużego salonu z aneksem kuchennym (~50m2). Zestaw wyłącznie do muzyki, zróżnicowana gatunkowo, źródła: spotify z tabletu po bluetooth, radio, za jakiś czas gramofon (wybór amplitunera z uwagi na wejście phono). Od konfiguracji oczekuję tak naprawdę akceptowalnej jakości dźwięku ogólnie. Chodzi o to, że nie chciałbym zbudować zestawu który okaże się gorszy niż miniwieża czy muzyka z prostego soundbara bez subwoofera. Mam możliwośc kupienienia w bardzo okazyjnej cenie kolumn Eltax Liberty 5+ (wersja srebrna), ale może warto zainwestować w coś innego? Budżet max 1000 zł, mile widziane jednak mniej. A co za tym idzie głównie (tylko?) używki wchodzą w grę. Witaj, Tak sobie myślę, czy nie zaproponować Tobie zakupu na raty? Przy budżecie około 1000 zł specjalnego wyboru, niestety nie będziesz miał. Z nowych produktów za 2 bądź 3 tysiące za parę już tak. Dobrym tutaj przykładem może mogą być ciepło grające kolumny Indiany Line Nota 550X https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-nota-550.html Przemyśl sobie sprawę i w razie czego zapraszamy do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Nie no to jest żart. Panowie to jest żart. Byle wciskać swoje. 50m i Nota 550? za 2000 zł na 13 cm basowcu? Miałem nie wchodzić z Wami w polemikę. Ale czemu kolega z Poznania piszacy na audiostereo nie wali takich gaf? W tej cenie UŻYWANE Klipsch F2, Magnat Quantum 677 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts