Skocz do zawartości

Musical Fidelity m2si jeśli nie ten, to, jaki? Budżet 4000zł max.

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Musical Fidelity m2si
Porównywałem z
Yamaha AS 701
Rotel A12
Odsłuch odbył się z kolumnami MA 500, ja posiadam w domu MA Bronze 6.
I teraz tak, Brzmienie bezdyskusyjnie  Musical Fidelity m2si, jednak brakuje mi funkcjonalności, głównie w obsłudze urządzenia.
Lubię zasypiać z cicho grającą muzyką i chciałbym, by system przechodził w tryb stand by po skończeniu odtwarzania. Druga sprawa w przyszłości niedalekiej chcę zakupić gramofon, a ten m2si nie ma wejść gramofonowych.
Jakie propozycje innych wzmacniaczy, które grają  bardzo podobnie do tego Musicala?
Nie zależy mi na urządzeniu z dac, ale może być  Nie chcę streamera kasa za streamer i inne bajery ma iść w dźwięk. Może być czysty analog, jednak z trochę bardziej rozbudowanymi funkcjami sterowania: przejście w stand by, regulacja bas, sopran;  przedwzmacniacz gramofonowy, też mile widziany.
Gdyby nie ta ograniczona funkcjonalność, zwłaszcza brak stand by i brak przedwzmacniacza gramofonowego  brał bym m2si.

...aha, źródło dźwięku: głównie CD, pendrive z plikami flac, wav i ewentualnie  w przyszłości vinyl.

Budżet 4000zł max.

Z góry dziękuję za sugestie :)

Edytowano przez Eltanianin