XPeter Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Witam wszystkich. Stanąłem przed wyborem nowego amplitunera i przymierzałem się do onkyo rz50 ale zastanowił mnie Pioneer VSXLX505. Z „suchych” danych wyglądają na bliźniacze konstrukcje, ale jest spora różnica w cenie. Wie ktos może skąd ta różnica i czy warto nim sobie zawracać głowę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Cześć, różnice patrząc po specyfikacji nie są duże, ale oba to bardzo dobre amplitunery. Nie miałem jednak możliwości porównać ich "łeb w łeb", by powiedzieć coś więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Dnia 9.11.2023 o 07:30, XPeter napisał: Witam wszystkich. Stanąłem przed wyborem nowego amplitunera i przymierzałem się do onkyo rz50 ale zastanowił mnie Pioneer VSXLX505. Z „suchych” danych wyglądają na bliźniacze konstrukcje, ale jest spora różnica w cenie. Wie ktos może skąd ta różnica i czy warto nim sobie zawracać głowę? To jest ta sama firma. Onkyo miało natomiast byc produktem nieco wyższej jakości jak Pioneer. Teoretycznie oczywiście. Bo w rezulacie dostajesz praktycznie te same urządzenia. Praktycznie bo delikatne różnice są w menu. Jeśli nie jesteś zaawansowanym użytkownikiem w manulanych ustawieniach to nie odczujesz różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XPeter Napisano 10 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Znalazłem jego test na jednym z forów i zastanawiają mnie ograniczenia mocy wzmacniacza (w końcowej części testu) https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/pioneer-vsx-lx505-avr-review.40731/ ten sam problem jest podobno z onkyo rz50. Macie większe doświadczenie ode mnie, nie wiecie może czy było to naprawione w jakiejś aktualizacji czy one tak po prostu tak maja? Bo jeśli tak ma być to muszę szukać czegoś innego.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts