Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej!

ponieważ zostałem wyrzucony do piwnicy ;) chciałbym tam zainstalować jakiś zestaw stereo. Pomieszczenie jest dość niskie, jakieś 190 cm, powierzchnia jakieś 20m kwadratowych. Jakby się udało zmieścić w 7-8 k byłoby super. Trochę wypadłem z obiegu i oglądam już sporo materiałów ale tutaj chyba będzie najlepiej zapytać :)

wymagania:

- na pewno strumieniowanie sieciowe

- muzyka to głównie jazz i rock

- mogę ewentualnie dołożyć bas oddzielnie

Wszelkie rady zwłaszcza pod kątem wysokości pomieszczenia będą docenione :) dzięki!

Napisano

Cześć, a czego oczekujesz od dźwięku? Takie pomieszczenie jest dość ciężkie do zaadaptowania ze względu na wysokość, może warto mniej wydać na sprzęt, a zainwestować w akustykę? 

Jeśli nie, to polecę na start nasz film, gdzie omawiamy kilka fajnych zestawów w okolicy tego budżetu :) 

Napisano (edytowany)

Cześć!

Dość trudno mi odpowiedzieć chyba na pytanie czego oczekuję, mam zbyt mało doświadczenia. To czego głównie słucham to jazz i rock. 

Filmik już obejrzałem wcześniej :) Tylko mam wątpliwości, czy takie duże kolumny są mi tutaj potrzebne? Do nagłośnienia salonu na przykład mam Dali 5-ki i one są tam super. Ale tutaj wydawało mi się, że dużo mniejsze są potrzebne.

Co masz na myśli pisząc o inwestycji w akustykę?

Edytowano przez lugas