Marines Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Witam. Poszukuje kogos z woj.lubuskiego, kto naprawde bardzo dobrze zna sie na prawidlowej instalacji i kalibracji kina domowego. Oczywiscie chodzi mi o platna usluge. Probowalem sam ustawic, ale nie ma tego efektu ktory powinien byc, glownie jesli chodzi o glosnik centralny, dzwiek jest jakby taki plaski. Zestaw to: Yamaha 1080 Glosniki: zestaw mission qx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Możesz podać więcej szczegółów, tzn. rozmieszczenie głośników, układ pomieszczenia. Może zresetuj amplituner do ustawień fabrycznych i przeprowadź od nowa kalibrację? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Miałem i 1070 i 1080 Co znaczy że centralny gła płasko? Tylko on? co jest źrodłem? Jaki tryb dzwieku na amplitunerze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marines Napisano 22 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 (edytowany) Dnia 20.11.2023 o 08:43, Piotr Sonido napisał: Miałem i 1070 i 1080 Co znaczy że centralny gła płasko? Tylko on? co jest źrodłem? Jaki tryb dzwieku na amplitunerze? Zrodlo dzwieku obojetnie jakie (netflix, ps4). Przy filmach mam zawsze wlaczony tryb "Straight". Płasko to znaczy, ze gdy slychac jakas mowe, to brzmi to tak nie naturalnie, pozbawione nizszych tonow, obojetnie czy ustawie glosniki na large czy small, nawet zmienialem odciecia i nic. Gdy wlacze tryb dwu kanalowy "2ch" to juz glosy slychac prawidlowo na pelnym pasmie, ale oczywiscie tylko we frontach. Dzisiaj bede chcial sprobowac w miejsce centralnego, podlaczyc ktorys z frontow i zobacze jaki bedzie efekt. Nie raz czytalem, ze centralny glownie odpowiada za dialogi, ale przeciez czesto jest tak, ze wiekszosc akcji w filmie potrafi leciec z centralnego, a to tak wyglada jakby on nawet nie przekazywal basu na fronty, kiedys mialem tez subwoofer i bylo to samo. Centralny mam umiejscowiony pod tv. Glosnik centralny Mission QX-C Edytowano 22 listopada 2023 przez Marines Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 Czyli masz dobry tryb włączony. W tych modelach nie miałem problemu z kolumną centralną. Nie sądze także abu ten Mission grał tak biednie. Tak zmień je miejscami i daj znać. Czy kalibracja była zrobiona? Nie masz odpalonego żadnego DSP? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts