mini21 Napisano 8 grudnia 2023 Napisano 8 grudnia 2023 Dzień dobry. Zakupiłem nowy tv i szukam teraz słuchawek do nich. Zastosowanie jak powyżej - gry na XSX, PS5, Nintendo Switch (no dobra, z tym może być ciężko :D) oraz oglądanie VOD. Muzyki raczej słuchać nie będę. Budżet - sam nie wiem. Początkowo myślałem o 300 zł, ale co to jest 300 zł w tych czasach. Więc skoczmy do 500 zł, ale nie chciałbym więcej. Co poradzicie? Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 13 grudnia 2023 Napisano 13 grudnia 2023 @mini21 najlepiej aby nadajnik w TV posiadał wsparcie kodeka aptX Low Latency, dzięki czemu nie będzie późnienia dźwięku względem obrazu. Ze słuchawek wspierających ten kodek polecam MEE Audio Matrix Cinema, które oferują bardzo dobrą jakość dźwięku w tym budżecie cenowym, dodatkowo posiadają wbudowany equalizer z 4 ustawieniami: dwa z podbiciem basu i dwa z nastawieniem na wyraźniejsze średnie tony. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 grudnia 2023 Napisano 13 grudnia 2023 Dnia 8.12.2023 o 04:07, mini21 napisał: Dzień dobry. Zakupiłem nowy tv i szukam teraz słuchawek do nich. Zastosowanie jak powyżej - gry na XSX, PS5, Nintendo Switch (no dobra, z tym może być ciężko :D) oraz oglądanie VOD. Muzyki raczej słuchać nie będę. Budżet - sam nie wiem. Początkowo myślałem o 300 zł, ale co to jest 300 zł w tych czasach. Więc skoczmy do 500 zł, ale nie chciałbym więcej. Co poradzicie? Cześć https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-gamingowe/audio-technica-ath-g1.html Audio Technica ATH G1 - to może rozwiązać Twoje dotychczasowe wątpliwości Są lekkie na głowie, bardzo wygodne, a przy tym brzmią przyjemnie i delikatnie Odpisz, cytując
mini21 Napisano 13 grudnia 2023 Autor Napisano 13 grudnia 2023 2 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-gamingowe/audio-technica-ath-g1.html Audio Technica ATH G1 - to może rozwiązać Twoje dotychczasowe wątpliwości Są lekkie na głowie, bardzo wygodne, a przy tym brzmią przyjemnie i delikatnie Dzięki ale z tego co widzę to są chyba słuchawki na kabelku a szukam czegoś bezprzewodowego. W sumie zamówiłem 2 pary na próbę - Edifier w820nb jako takie tylko do tv i trochę droższe Audio Technica ATH-M20XBT. Myślałem że do tv te tańsze wystarczą i nie będzie różnicy a jednak jest i to duża. W Edifier dźwięk się jakby zlewa i wszystko jest dość płaskie. W AT tak fajnie rozdziela dźwięk na prawą i lewą słuchawkę tak jakby dając lekki efekt przestrzenny (sorry, jestem laikiem więc moje określenia są bardzo niedokładne). Bije się z myślami czy warto dopłacać 2x do słuchawek pod tv... bo więcej to już nie ma sensu choć pierwotnie ustaliłem budżet na 500 zł tylko po co... Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 grudnia 2023 Napisano 13 grudnia 2023 3 minuty temu, mini21 napisał: Dzięki ale z tego co widzę to są chyba słuchawki na kabelku a szukam czegoś bezprzewodowego. W sumie zamówiłem 2 pary na próbę - Edifier w820nb jako takie tylko do tv i trochę droższe Audio Technica ATH-M20XBT. Myślałem że do tv te tańsze wystarczą i nie będzie różnicy a jednak jest i to duża. W Edifier dźwięk się jakby zlewa i wszystko jest dość płaskie. W AT tak fajnie rozdziela dźwięk na prawą i lewą słuchawkę tak jakby dając lekki efekt przestrzenny (sorry, jestem laikiem więc moje określenia są bardzo niedokładne). Bije się z myślami czy warto dopłacać 2x do słuchawek pod tv... bo więcej to już nie ma sensu choć pierwotnie ustaliłem budżet na 500 zł tylko po co... Ok, A może warto sprawdzić nawet dla czystej ciekawości? Masz jeszcze model A-T M50XBT2 = https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/sluchawki-audio-technica-ath-m50xbt2.html 278 zł więcej a niż założyłeś ale to będzie bardzo duży przeskok w stosunku do modelu "20" Odpisz, cytując
mini21 Napisano 15 grudnia 2023 Autor Napisano 15 grudnia 2023 Niestety, 500 zł to i tak max który mogę przeznaczyć (prawie połowa mojej miesięcznej renty). Póki co na placu boju zostają Audio technika m20xbt lub mam jeszcze jedną opcje - SoundCore Space One. Cenowo zbliżone, na korzyść tych drugich to na pewno obsługa LdaC choć w sumie nie jest mi ona jakoś potrzeba bo ani telefon ani tv tego formatu nie obsługują. Chwilę posłuchałem Edifier W820nb i grają jakoś tak płasko - jakby lewa i prawa strona się "łączyły" na środku dając mało ciekawy dźwięk. M20bt pod tym względem działają dużo lepiej. Co myślicie o tych SoundCore? @rms.pl @Top Hi-Fi & Video Design Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 16 grudnia 2023 Napisano 16 grudnia 2023 @mini21 co do SoundCore nie wypowiem się, ponieważ nie miałem z nimi styczności, nie zostaje nic innego jak ewentualnie samemu sprawdzić. Natomiast co Audio Technik zdecydowanie są zestrojone bardziej liniowo, bez jakiej większej dominacji któregoś z pasm, niezła rozdzielczość i przestrzeń jak na tą półkę cenową. Jest też możliwość uruchomienia trybu "Low Latency" aby nie było opóźnień między obrazem, a dźwiękiem. 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 grudnia 2023 Napisano 17 grudnia 2023 Dnia 15.12.2023 o 19:53, mini21 napisał: Niestety, 500 zł to i tak max który mogę przeznaczyć (prawie połowa mojej miesięcznej renty). Póki co na placu boju zostają Audio technika m20xbt lub mam jeszcze jedną opcje - SoundCore Space One. Cenowo zbliżone, na korzyść tych drugich to na pewno obsługa LdaC choć w sumie nie jest mi ona jakoś potrzeba bo ani telefon ani tv tego formatu nie obsługują. Chwilę posłuchałem Edifier W820nb i grają jakoś tak płasko - jakby lewa i prawa strona się "łączyły" na środku dając mało ciekawy dźwięk. M20bt pod tym względem działają dużo lepiej. Co myślicie o tych SoundCore? @rms.pl @Top Hi-Fi & Video Design Sądzę, że musisz koniecznie przesłuchać w domowych warunkach tych Audio Technica M20XBT i wtedy sam sobie odpowiesz czy taki poziom Cię zadowala W razie czego, link do produktu https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/sluchawki-audio-technica-ath-m20xbt.html jakbyś nie mógł przyjść a chciałbyś zamówić online Firma Edifier dobrze przędzi w głośnikach aktywnych, słuchawki to nie jest zdaje się ich mocna strona. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts