Harvey Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich. Amplituner: Yamaha RX-V485 Kolumny: Taga TAV-606 V.3 Pokój 12m2 ze skosami na suficie (poddasze) Kobiety w chałpie wiadomka: seriale, filmy, netflixy itd. Głównie w wekkendy. Ja tym gardzę ale na co dzień słucham muzyki ze streamingu. Jak widać zestaw nie jest wyrafinowany, bo i słuchacz nie jest wymagający. Tym niemniej lubię trochę basu i chciałbym zakupić suba. Teoretycznie uniwersalnego, ale "babom" to wszystko jedno i stawiam dolary przeciw orzechom że nie zauważą zmiany w tych swoich filmikach Idziemy zatem bardziej w coś do muzyki i tu potrzebuje Waszej pomocy. Na początku pomyślałem że używany Magnat 302A albo Klipsch R10SW będzie ok. Ale naczytałem się że w muzyce będą wolne i mulaste. Nie nadążają za muzyką itd. Nie mam doświadczenia, więc ciężko mi ocenić czy tak naprawdę jestem w stanie to odczuć. W pobliżu nie mam miejsca gdzie mógłbym posłuchać jakiegokolwiek sprzętu :/ Co byście polecili ? Budżet to powiedzmy 1000 zł za używany sprzęt. Do nowego coś mogę dorzucić. Magnat RS 8 będzie szybszy od starszego 302 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey Napisano 11 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 Dziękuje wszystkim za pomoc Stanęło na Tannoy TS 2.8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey Napisano 13 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2023 Zakupiony Tannoy TS 2.8 okazał się zepsuty, więc wracam z tematem. Ciężko z dostępnością Tannoy'ów więc chyba trzeba się pogodzić z perspektywą dorzucenia do dostępnych opcji (nowych sklepowych) A zatem co lepiej zagra: Fyne Audio F3.10 - 1,6 tyś TAGA Harmony Platinum SW-10 V.3 - 1,9 tyś TAGA Harmony TSW-212 - 1,5 tyś Magnat Alpha RS 12 -1,8 tyś Nie wiem jaka jest przewaga Platinium nad Tsw-212. Fyne najlepszy ? Platinium kolorystycznie by mi pasował do kolumn. Wiem że są jeszcze polecane Heco Aurora Sub 30A i SVS SB-1000 ale to już pułap > 2 tyś , a wtedy świąt by u mnie nie było w tym roku Co robić jak żyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 13 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2023 41 minut temu, Harvey napisał: Co robić jak żyć ? Wziąć telefon i podzwonić po sklepach pewnie uda się zbliżyć z podstawowymi modelami SVS albo REL do tych 2k PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 Dnia 13.12.2023 o 17:50, Harvey napisał: to już pułap > 2 tyś , a wtedy świąt by u mnie nie było w tym roku Święta przeminą a sub zostanie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2023 Dnia 13.12.2023 o 17:50, Harvey napisał: Zakupiony Tannoy TS 2.8 okazał się zepsuty, więc wracam z tematem. Ciężko z dostępnością Tannoy'ów więc chyba trzeba się pogodzić z perspektywą dorzucenia do dostępnych opcji (nowych sklepowych) No tak myslałem bo to wiekowy sprzęt. To kup nowsza edycję jego Fyne seria F Dnia 13.12.2023 o 17:50, Harvey napisał: Fyne Audio F3.10 - 1,6 tyś dokładnie. No chyba że dostaniesz dobrą cenę na SB1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts