pirko Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 (edytowany) witam, mam dość stary zestaw, wiem że wiele osób napisze , że jest do niczego, Amp - denon avr x1000 / kolumny 5.1 Jamo 606 salon ok 35 m 2 - muzyka cd - 15% muzyka spotify 35% / filmy 50% - zastanawiam się co wymienić dokupić . mam 3 opcje i 2 tys do wydania 1. dokupienie Subwoofera o mocy ok 150 w 2 . wymiana amplitunera na denon avx 1600h 3. kupienie nowych kolumn np JAMO S-809 dzieki Piotr Edytowano 10 grudnia 2023 przez pirko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 1 godzinę temu, pirko napisał: kolumny 5.1 Jamo 606 1 godzinę temu, pirko napisał: dokupienie Subwoofera o mocy ok 150 w To w końcu masz zestaw 5.1 (z subwooferem) czy 5.0 (nie masz subwoofera)? Jak nie masz subwoofera to koniecznie dokup za ok 2k dostaniesz Magnat RS 12, jakiegoś Klipscha, SVS SB 1000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirko Napisano 10 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 19 minut temu, PanKlor napisał: To w końcu masz zestaw 5.1 (z subwooferem) czy 5.0 (nie masz subwoofera)? Jak nie masz subwoofera to koniecznie dokup za ok 2k dostaniesz Magnat RS 12, jakiegoś Klipscha, SVS SB 1000. mój błąd , nie mam mam 5.0 - czyli to najlepsze rozwiązanie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 Wniesie moim zdaniem najwięcej w kinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirko Napisano 10 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 a nie lepiej kupić amplituner nowszy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 A czego Ci brakuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 Tego zestawu to chyba nie ma co 'odświeżać' tylko sprzedać w całości i zastanowić się nad nowym kompletem. Ale tak jak napisał wyżej kolega - suba i tak będziesz potrzebować, więc najlepiej zacząć od niego z myślą o nowym zestawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirko Napisano 11 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 a jak by postawić przy tych moich jamo 606 kolumny Elac UNI-FI FS U5 Slim - czy są dużo lepsze - zauważę różnicę , w parametrach mocy jamo są mocniejsze ale... czy warto kupić te kolumny aby grały z denon avr x1000 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 wymienić kolumny ale niena kolejne słabe Jamo i dołożyc suba. Ampli z czasem. ELAC i Debut i Uni Fi to pare kals lepsze granie. Ale od Tych Jamo to nie trudne. Wiele znajdziesz lepszych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirko Napisano 11 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 wybrałem już kilka kolumn , proszę o opinie - wszystkie używane , niestety nie mam możliwości odsłuchu - które najlepiej zagrają z Denon avr x1000 1. Klipsch RF 52II 2. Wharfedale Onyx 300 3. FOCAL CHORA 826 4. Elac UNI-FI FS U5 Slim 5. Dali zensor 5 6. Monitor audio MR4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts