Kubakk Napisano 16 grudnia 2023 Napisano 16 grudnia 2023 2 godziny temu, Carmion napisał: Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo takiego finalnego efektu się nie spodziewałem. Nie potrzebuję żadnych końcówek mocy. W zupełności mi wystarczy jak jest. E tam , musi być końcówka nie wiem po co , ale brzmi kameralnie ... końcówka mocy , prawie jak star wars Jak się wszystko dobrze ustawi i odpali coś w dobrej jakości , disney ma tak np piratów z karaibów to jest spektakl. Było na urodzinach podobnie ? 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 17 grudnia 2023 Napisano 17 grudnia 2023 Dnia 15.12.2023 o 11:27, Kubakk napisał: Kiedyś miałem central lepszej jakości niż fronty , w KD robiło to robotę , ale jednak lepiej działa teraz jak cała 3 jednego modelu. Przy pylonach wiadomo ,że lepszy central w KD Serio? No to u mnie nie. Ja wole dobre centralne. Które pracują jako centralne. Kompletnie nie przeszkadza mi inne logo. Dnia 15.12.2023 o 21:01, Bartek_86 napisał: Jakoś nie wyobrażam sobie mieć centralny z innej grupy niż fronty, taki misz masz (już nie wspominam o tym jak to się prezentuje) przecież wszyscy wiemy że ostateczny charakter brzmienia to kolumny.. Nie dziwię się autorowi, że chce zmienić te leciwe już monitor audio.. No właśnie zwracasz uwagę na design. O tym mówie 23 godziny temu, Carmion napisał: Nawet tort urodzinowy dostałem z pylonami 😅 Ale faza! Weż to wrzuć na ich oficjalny kanał Facebookowy. Sztosik. Odpisz, cytując
Fonn Napisano wczoraj o 09:03 Napisano wczoraj o 09:03 Dnia 16.12.2023 o 16:22, Carmion napisał: Prostu chciałem mieć all in one oraz przyzwoite stereo oraz wysokiej jakości 5.1. Czuć że centralny w porównaniu frontów odstaję. Na diamond wokale są znacznie przyjemniejsze. Na monitor Audio bronze dla mnie takie nienaturalne są. Za jasne. Ale w tym przedziale cenowym to bardzo dobry głośnik. Tylko jednak bardzo lubię pylona. Ale że w większości centralny pracuje także postanowiłem nie oszczędzać. Powonienem mieć przed świętami już diamonda. Bo muszą najpierw wyprodukować. Dostałem dobrą ofertę więc wziąłem. Arcam daje radę w kinie. Naprawdę aż takiego efektu finalnego się nie spodziewałem. W stereo też fajnie gra. Najlepiej z subem i odcięcie na 60hz. Z dirac robi robotę. Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo takiego finalnego efektu się nie spodziewałem. Nie potrzebuję żadnych końcówek mocy. W zupełności mi wystarczy jak jest. Jak w dłuższej perspektywie sprawdza się pylon ? sam zasadzam się na centrala diamond mk2 Odpisz, cytując
Carmion Napisano wczoraj o 12:28 Autor Napisano wczoraj o 12:28 3 godziny temu, Fonn napisał: Jak w dłuższej perspektywie sprawdza się pylon ? sam zasadzam się na centrala diamond mk2 Był spoko, ale gdy na dłuższą chwilę miałem porównanie do ma gold 5g no to wypadł bardzo słabo. Nawet z focal aria. Dlatego szybko sprzedałem. Do kolumn podłogowych również się zraziłem ze względu na rezonujące bass reflex. Przy gęsto basowych utworach słyszałem w miejscu odsłuchu. Nie wiem jak jest w MK2 bo już mają 2 bass reflexy. Ale dla mnie to było niedopuszczalne. Jaspery również nie miały jakiegokolwiek podjazdu do ma gold. Dla mnie ogólnie pylon jest mocno przereklamowany. A szczególnie przy obecnych cenach kompletnie odleciał. MK1 z początku jeszcze się broniła niższymi cenami. Ale aktualnie dla mnie jest sporo lepszych kolumn w tych pieniądzach. Chociażby do kina lepszy jest już centralny z fyne audio i od klipsch. 1 Odpisz, cytując
Fonn Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 5 godzin temu, Carmion napisał: Był spoko, ale gdy na dłuższą chwilę miałem porównanie do ma gold 5g no to wypadł bardzo słabo. Nawet z focal aria. Dlatego szybko sprzedałem. Do kolumn podłogowych również się zraziłem ze względu na rezonujące bass reflex. Przy gęsto basowych utworach słyszałem w miejscu odsłuchu. Nie wiem jak jest w MK2 bo już mają 2 bass reflexy. Ale dla mnie to było niedopuszczalne. Jaspery również nie miały jakiegokolwiek podjazdu do ma gold. Dla mnie ogólnie pylon jest mocno przereklamowany. A szczególnie przy obecnych cenach kompletnie odleciał. MK1 z początku jeszcze się broniła niższymi cenami. Ale aktualnie dla mnie jest sporo lepszych kolumn w tych pieniądzach. Chociażby do kina lepszy jest już centralny z fyne audio i od klipsch. MA g cena z innej półki ,słuchałem pylonów 30 mk2 i bardzo podobały mi się wokale ,same głośniki w nich to bardzo przyzwoita klasa,może faktycznie mk1 sporo się różnią od 2 Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Dnia 13.12.2023 o 12:09, Carmion napisał: Monitor audio bronze mnie trochę drażni. Są to czyste wokale ale takie jaskrawe i wydają mi się nienaturalne Wiem o czym piszesz. To samo miałem jak zmieniałem centralny. Próbowałem wszystkiego. Zmiana krzywej w Dirac tylko trochę pomogła. Później była zabawa z absorberami i dyfuzorami - też pomogło. Następnie zmieniłem kable i uważam, że to dało najlepszy rezultat. Kable miałem zwykłe. Zmieniłem na Chord Clearway X 2x 2,08mm². Kolejna sprawa to jak byłem na odsłuchu kolumn Dali to Audio Bronze odpadł jako pierwszy. Czystość, detaliczność mnie drażniła. Zostały na odsłuchu Pylony vs Dali. Edytowano 7 godzin temu przez modelarz01 Odpisz, cytując
Carmion Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 19 godzin temu, Fonn napisał: MA g cena z innej półki ,słuchałem pylonów 30 mk2 i bardzo podobały mi się wokale ,same głośniki w nich to bardzo przyzwoita klasa,może faktycznie mk1 sporo się różnią od 2 Skoro się Tobie podobają to bierz śmiało. 4 godziny temu, modelarz01 napisał: Wiem o czym piszesz. To samo miałem jak zmieniałem centralny. Próbowałem wszystkiego. Zmiana krzywej w Dirac tylko trochę pomogła. Później była zabawa z absorberami i dyfuzorami - też pomogło. Następnie zmieniłem kable i uważam, że to dało najlepszy rezultat. Kable miałem zwykłe. Zmieniłem na Chord Clearway X 2x 2,08mm². Kolejna sprawa to jak byłem na odsłuchu kolumn Dali to Audio Bronze odpadł jako pierwszy. Czystość, detaliczność mnie drażniła. Zostały na odsłuchu Pylony vs Dali. Dla mnie monitor audio zaczyna się od serii gold.. centralny bronze miałem chwilowo bo kupiłem mega po taniości. Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 21 minut temu, Carmion napisał: centralny bronze miałem chwilowo bo kupiłem mega po taniości. To tak jak ja. Miałem na oku Dali. Znalazłem przypadkowo dali opticon vokal mk2 outlet nowy z gwarancja za 1700zł. Od razu kupiłem. Cena nowego trochę poniżej 3000zł. Później poszedłem na odsłuch czy faktycznie chcę Dali kolumny. I wybrałem Dali. Nie żałuje. Kolumny też znalazłem w dobrej cenie outlet w akustyka.pl - polecam sklep. Najlepiej kontakt z Maciejem. Odpisz, cytując
Recommended Posts