*Konrad* Napisano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2009 Witam. Jestem nowy, jest to mój pierwszy post, nie znalazłem podobnego tematu więc postanowiłem taki utworzyć. Mam zmieniarkę CD oraz radiomagnetofon podłączony do niej. Nagrywałem pliki w formacie audio ale jak wiadomo dużo piosenek na jedną płytę nie wejdzie, ponieważ jest tam limit 80minut. Gdybym natomiast utworzył dysk CD z danymi nie było by problemu z miejscem, ponieważ nie musiałbym patrzeć na długość piosenek tylko na pojemność. Jednym słowem weszło by duużo więcej piosenek. I tu moje pyt. czy moje radio będzie odtwarzało piosenki jeśli nagrałbym je jako dane? Poniżej przedstawiam zmieniarkę i radio jakie posiadam. Prosiłbym o szybką odpowiedź. Jeśli temat jest założony w złym miejscu prosiłbym o wyrozumiałość, gdyż nie wiedziałem gdzie go założyć. Pozdrawiam.http://allegro.pl/item597811117_zmieniarka...a_rachunek.htmlhttp://allegro.pl/item596346405_audi_concert_a3_a4_a6.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2009 To nie jest tak, że przy nagrywaniu AudioCD to masz limit 80min, a dysk z danymi to 700MB. Na płytach podaje się obje wartości dla przybliżenia, po prostu 80min plików WAV 44,1kHZ 16bit to jest mniej więcej 700MB.Więcej muzyki zmieścisz tylko zapisując pliki w innym formacie (najpopularniejsze MP3 / WMA), ale ta zmieniarka nie odczytuje tego typu plików, a sam radioodtwarzacz też chyba nie o ile dobrze pamiętam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2009 No to może od początku.Ilość piosenek która Ci wejdzie na płytę ma sięnijak do formatu płyty, czy zrobisz Audio CD, płytę z danymi i utwory zapiszasz w formacie wav wejdzie ich tyle samo. Płyta CD nie ma ograniczenia ilości minut (przynajmniej nie wprost) a ma ograniczenie pojemności płyty w Mega bajtach. 70 Mb to pi razy oko 80 minut. Utwór w formacie wav zajmuje tyle samomiejsca bez względu na format płyty. Chyba, że jako płytę z danymi rozumiesz mp3. Wtedy faktycznie wejdzie więcej piosenek tyle, że w gorszej jakości. O Pacio mnie ubiegł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2009 na prośbe usera: *Konrad* temat zamykam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts