sebastian10 Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Dzień dobry, zakupiłem nowy telewizor LG i niestety dźwięk to porażka chociaż obraz super. Podłączyłem kolumny b%w 685 , amplituner Yamaha rx v620 rds kable głośnikowe RealCable BM 250 T , kabel optyczny (bo takie gniazdo wychodzi z tv oprócz hdmi) . Dźwięk stereo średnie. Chciałem kupić jakiś używany wzmacniacz stereo ( Nad 320bee) ale problem jest taki że z telewizory wychodzi hdmi i optyczny. Jaki byście polecili wzmacniacz albo amplituner do stereo używany w cenie około 1500-2000 . Słucham pop, trochę poważnej. Bedę wdzięczny za pomoc. Dodam ze TV jest podłączony pod Polsat box ,a tam jest wyjście tylko hdmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian10 Napisano 17 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2023 Szkoda że nikt nie podpowie co zrobic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 17 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2023 Może nie zmieniaj wzmacniacza a kup sobie jakiś zewnetrzny DAC. Ewentualnie jakiś wzmacniacz w D klasie. Nigdy nie miałem okazji posłuchać, ale ludzie zachwycają się Sabajem a 30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Z cieplej grających wzmacniaczy polecam używanego Exposure 1010, wtedy należało by dołożyć po optyku np. Musical Fidelity V-DAC. Ewentualnie z cieplej grających wzmacniaczy Magnat MA700 lub MR750, wtedy byś mógł bezpośrednio połączyć po HDMI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Magnat może być dobrym wyborem w tej cenie, no i nie będzie jakoś ultra stary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts