Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry Państwu,

W salonie 13 m2 posiadam:

• Yamacha RX-D485
  • Taga Harmony TAV-606 v.3
  • SVS SB-1000

Ponieważ w zasadzie nie oglądam filmów, a głównie słucham muzyki (Spoify, Radio) to chciałbym poprawić jakość dźwięku. Nie jestem melomanem, ot nie lubię ciszy w domu. Kiedy pracuje to zawsze coś leci w tle. Kolumny frontowe i suba chciałbym zostawić (budżet z gumy nie jest :/) Pomyślałem o amplitunerze all in one, ale nie wykluczam wzmacniacza. Do TV mam Xiaomi MiBox  z HDMI który ma Spotify, YT i generalnie wszystko co jest na Andro. .  Wstępnie upatrzyłem sobie: 

• Yamaha R-N600A
  • Denon DRA-800H
  • Yamaha A-S501

Który zagra najlepiej z moim zestawem ? Jakieś inne propozycje w podobnym budżecie (~3 000, koniecznie czarne) ? W Denonie pasuje mi HDMI.

Jeśli w tym budżecie to nie ma sensu, to proszę pozbawić mnie złudzeń i napisać ile trzeba dołożyć i co kupić żeby usłyszeć różnicę. 

Napisano

Dziękuje za polecenie. Chyba faktycznie zdecyduje się na tego PMA-900HNE . Czytałem opinie że ich Heos to taki średni, więc mam pytanie czy w Spotify da się po prostu wybrać Denona jaki urządzenie odtwarzające z poziomu aplikacji ? Z Yamachą nie muszę w ogóle korzystać z ich apki co jest super wygodne. Jeden kilk w Spotify i gra

Napisano
1 godzinę temu, forestowy napisał:

Dziękuje za polecenie. Chyba faktycznie zdecyduje się na tego PMA-900HNE . Czytałem opinie że ich Heos to taki średni, więc mam pytanie czy w Spotify da się po prostu wybrać Denona jaki urządzenie odtwarzające z poziomu aplikacji ? Z Yamachą nie muszę w ogóle korzystać z ich apki co jest super wygodne. Jeden kilk w Spotify i gra

Tak na Denonie bez problemu działa Spotify Connect. A po ostatniej aktualizacji Heos działa dużo lepiej. Jest jedno wspólne miejsce do wyszukiwania muzyki, np wpisujesz co chcesz posłuchać a aplikacja wyszukuje w różnych serwisach szukanej muzyki (np Tidal, Amazon Music) i po prostu wybierasz co chcesz słuchać. 

Napisano

Zdecydowanie AS501 z nich.

DRA 800 gra słabo.

Albo Cambridg AXR 100

To znacznie lepiej brzmiące urządzenia.

Z Denona dopeiro PMA 900. Tam Spotify spoko. Ale Tidal już mniej.

Ale jeszcze lepiej będzie wybrać AXR 100 z Wiim mini. Tam sieć jest w calości bezproblema