PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja Będzie mniej więcej nad głową, lekko z przodu. Będzie ok. Efekt bedzie bo dodajesz nowy wymiar do kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craanky Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja (edytowany) 15 minut temu, PanKlor napisał: Będzie mniej więcej nad głową, lekko z przodu. Będzie ok. Efekt bedzie bo dodajesz nowy wymiar do kina. Położenie w osi X nie ma znaczenia? Bo zamierzam gdzieś je umiejscowić obok szyny na oświetlenie Edytowano 10 maja przez Craanky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja (edytowany) Jeżeli dla Ciebie os x to prawo-lewo na wcześniejszym zdjęciu to ma. Przecież do tego odniosłem się w swoim poprzednim poście. Budując kino domowe starasz się zawsze otoczyć dźwiękiem słuchacza. Edytowano 10 maja przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja Dnia 7.05.2024 o 20:46, Craanky napisał: Marantz Cinema 70s Amplituner Denon AVR-X1800H Oba nie opłacalne. X2800 albo Yamaha 6A, Onkyo 7100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craanky Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja (edytowany) Dziękuje kolejny raz Wam za pomoc;) PS. Może znacie kogoś z trójmiasta, kto zajmuje się montażem na scianach/suficie i kalibracją odpłatnie? Edytowano 10 maja przez Craanky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craanky Napisano 10 maja Autor Udostępnij Napisano 10 maja Oraz jeszcze jedno pytanie czy ktoś z Was ma doświadczenie z sklepem www.projekt-akustik.de bo mają tam parkę flaxów za 638 euro, pytanie czy można jej ufać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craanky Napisano 11 maja Autor Udostępnij Napisano 11 maja Dnia 29.03.2024 o 19:51, PanKlor napisał: Możesz dać kolejnego Dome Flax, możesz też poszukać centralnego z serii Theva, Chora, Aria, Vestia. Który polecacie najbardziej z tych serii dla mojego zestawu z moimi focalami. czyli zostawię w ramach przypomnienia: 6 x focal dome flax 1x denon avc-x3800h 1xfocal sub air (z czasem svs sb-3000) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 12 maja Udostępnij Napisano 12 maja (edytowany) im wyższa seria tym lepszy. Jak budżet pozwala to Aria Evo X. Pamiętaj, że to są dość duże kolumny. Sprawdź czy będziesz miał miejsce. Edytowano 12 maja przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 maja Udostępnij Napisano 12 maja Kompletnie nie opłacalne. Aria X zeszła z jakościa niektórych komponentów do serii Vestia a kosztuje obecnie 2 czasem 3 razy tyle co klasyczna Aria. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Craanky Napisano 12 maja Autor Udostępnij Napisano 12 maja 3 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Kompletnie nie opłacalne. Aria X zeszła z jakościa niektórych komponentów do serii Vestia a kosztuje obecnie 2 czasem 3 razy tyle co klasyczna Aria. To która wypada najlepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 12 maja Udostępnij Napisano 12 maja 1 godzinę temu, Craanky napisał: To która wypada najlepiej? Najlepiej Aria Evo X. Tzn to najwyższa seria. Zastanów się ile chcesz wydać i tyle. Zawsze znajdzie się coś lepszego i droższego ale taknjak zwrócił uwagę Piotr może nie być to opłacalne (to też indywidualna kwestia). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 maja Udostępnij Napisano 15 maja No właśnie nie. Wygląda że Aria mimo że tańsza to była lepsza. Mi i tak to brzmienie nie leżało. Ale sporo osób, bardzo sporo bym powiedział odnajduje w nich swoje brzmienie. Z tym że miejmy w pamięci ceny Arii i Arii X. Średnio no. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 maja Udostępnij Napisano 15 maja 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Wygląda że Aria mimo że tańsza to była lepsza. A ja słyszałem zachwyty nt. nowej serii.Jak zawsze trzeba samemu posłuchać. A ten salon mały, kolumny maleńkie... To bym do listy dopisał jeszcze Focal On Wall 301 z tej samej stajni o ile znajdzie się miejsce na ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Dnia 15.05.2024 o 21:34, PanKlor napisał: A ja słyszałem zachwyty nt. nowej serii.Jak zawsze trzeba samemu posłuchać. A ten salon mały, kolumny maleńkie... To bym do listy dopisał jeszcze Focal On Wall 301 z tej samej stajni o ile znajdzie się miejsce na ścianie. Focal ma topowy marketing. Zachwyty sa o każdej serii. Nowej starej. To są produkty ultra popularne. Jak na budżet gdzie no już nie kazdy Kowalski wyda to sa to bardzo popularne produkty. Ale tak odsłuch , przed czytaniem, zdecydowanie warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 55 minut temu, Piotr Sonido napisał: Focal ma topowy marketing Akurat słyszałem to od kolegi z forum. 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja Dnia 17.05.2024 o 07:33, PanKlor napisał: Akurat słyszałem to od kolegi z forum. 😛 W sensie od kogoś innego też? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 21 maja Udostępnij Napisano 21 maja 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: W sensie od kogoś innego też? W sensie, ze osoba z forum stwierdziła, że Evo są mocno poprawione. Chociaż wiadomo są gusta i guściki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 maja Udostępnij Napisano 22 maja 22 godziny temu, PanKlor napisał: W sensie, ze osoba z forum stwierdziła, że Evo są mocno poprawione. Chociaż wiadomo są gusta i guściki. Pytanie czy słuchał czy potwierdza to co ja że to kwestia marketingu. Grają nieco inaczej. Zawsze inaczej można przedstawić jako lepiej , poprawione. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 maja Udostępnij Napisano 22 maja 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Grają nieco inaczej. Zawsze inaczej można przedstawić jako lepiej , poprawione. Taka dziedzina, praktycznie wszystko jest mocno subiektywne. O czym byśmy pisali gdyby było inaczej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja 22 godziny temu, PanKlor napisał: Taka dziedzina, praktycznie wszystko jest mocno subiektywne. O czym byśmy pisali gdyby było inaczej True! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts